Kyteman keert terug voor Lowlands en Down The Rabbit Hole 2021

Kyteman (Colin Benders) sloeg in 2015 een nieuwe muzikale koers in en richtte zich op de modulaire synthesizer. Eén van zijn eerste optredens met dit instrument was in Paradiso tijdens het Amsterdam Dance Event.

Kyteman komt met zijn Hiphop Orkest naar Lowlands en Down The Rabbit Hole 2021. Ook komt er een show in de Ziggo Dome. Dit maakt de muzikant zojuist bekend.

Een bijzondere toevoeging aan de affiches van Lowlands en DTRH. Het is namelijk de eerste keer in ruim tien jaar tijd dat Kyteman live op de bühne staat. Zijn laatste show dateert alweer uit december 2009, toen hij in de Heineken Music Hall (nu de AFAS live) optrad.

In een statement legt Colin Benders, zoals Kyteman echt heet, uit hoe deze shows tot stand kwamen. “Bij een uitzending van ‘Matthijs Gaat Door’ werd ik geconfronteerd met hoe erg ik iedereen miste. Vanaf dat moment kon ik nergens anders meer aan denken. En nu zijn we hier!”

Lowlands en Down The Rabbit Hole staan voor eind augustus gepland, en zijn beide stijf uitverkocht. Het optreden in de Ziggo Dome is op 9 oktober. Kaarten hiervoor gaan aanstaande donderdag in de verkoop.

Kyteman

In 2009 werd Kyteman, artiestennaam van Colin Benders, opeens razend populair na het uitbrengen van zijn debuutalbum The Hermit Sessions. Zijn muziek bestaat uit een combinatie tussen hiphop en jazz. Met deze plaat en zijn orkest tourde hij rond en werd hij veel geprezen. Hoewel Kyteman bekend staat om zijn trompet, bespeelt hij een breed scala aan instrumenten.

Festivalliefhebbers denken bij Kyteman natuurlijk direct aan het optreden op Lowlands 2009. Met het nummer ‘Sorry’ kregen Benders en co. het afgeladen veld voor de Alpha muisstil. De liveversie van het nummer groeide uit tot een instant klassieker.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.