Duran Duran bewijst op Isle of Wight 2021 een verrassend goede headliner te zijn

Duran Duran @ Isle of Wight Festival 2021
Photo: Callum Baker / Isle of Wight Festival 2021

Duran Duran sloot dit weekend het legendarische Isle of Wight 2021 af. Een ongebruikelijke headliner, maar daarom extra memorabel. De oude hits én de nieuwe singles zorgden voor een fantastische set.

Dat Isle of Wight Festival wel houdt van oudere artiesten is bekend. In afgelopen jaren stonden The Who, Fleetwood Mac en Depeche Mode al bovenaan het affiche. Maar waar die bands ook wel te zien zijn geweest op Belgische en Nederlandse evenementen, is dat bij Duran Duran (nog) niet het geval. Voor het uitzinnige publiek van het Engelse festival bewees de band dat wel te kunnen.

De wereldhits

Duran Duran Setlist Isle of Wight 2021 2021

De hoeveelheid superhits die Duran Duran in de jaren ’80 en ’90 heeft uitgebracht is gigantisch. Negen van de zestien eigen songs die de band op Isle of Wight speelde haalden de top 10 van de Engelse charts. Van ‘The Reflex’ en ‘Notorious’ aan het begin van de set tot afsluiter ‘Rio’ was de show één grote singalong. ‘Hungry Like the Wolf’, de song met de meeste streams op Spotify, werd niet eens gespeeld.

Bovendien klinkt de karakteristieke stem van zanger Simon Le Bon nog precies als 40 jaar geleden, toen eerste single ‘Planet Earth’ uitkwam. Zelfs de uithalen in lastige nummers als ‘Ordinary World’ en ‘Save a Prayer’ leken geen enkele moeite te kosten. Aangevuld met twee achtergrondzangeressen, een saxofonist en een extra gitarist, die allemaal regelmatig de spotlight mochten zoeken, zat het muzikaal fantastisch in elkaar.

De nieuwe muziek

Duran Duran @ Isle of Wight Festival 2021
Photo: Callum Baker / Isle of Wight Festival 2021

Dat de meeste Isle of Wight-bezoekers vooral voor de oude hits kwamen, weet de band natuurlijk zelf ook. Door ‘Girls on Film’ (uit 1981) te mixen met Calvin Harris’s ‘Acceptable in the 80s’ gingen ze daar op een grappige manier mee om. Maar toch waren het niet alleen de bekende nummers die de show stalen. Nieuwe single ‘Invisible’ was een strakke opener en het nog onuitgebrachte ‘Tonight United’ een echt disco-hoogtepunt. Dat belooft veel goeds voor het nieuwe album Future Past, dat op 22 oktober 2021 uitkomt.

De headline-waardige show

Duran Duran @ Isle of Wight Festival 2021
Photo: Callum Baker / Isle of Wight Festival 2021

Al met al maakte Duran Duran er op Isle of Wight een spectaculaire show van. Tijdens James Bond-soundtrack ‘A View to a Kill’ was er veel vuurwerk en de visuals op het grote scherm achter de band waren goed gekozen. De jonge bezoekers van Isle of Wight waren net zo enthousiast als de wat meer ervarenen. Een typisch geval ‘leuk voor zowel je moeder als je kleine zusje’ dus, maar uiteindelijk ook gewoon voor jouzelf. Hopelijk binnenkort ook dichterbij te bewonderen.

Duran Duran

https://www.youtube.com/watch?v=5IggNuK7qgc

Duran Duran is een new wave-band uit Birmingham, Engeland. De groep kwam op aan het begin van het MTV-tijdperk in de vroege jaren ’80. Singles als ‘Hungry Like the Wolf’, ‘The Reflex’ en ‘The Wild Boys’ maakten het viertal al snel tot supersterren in zowel Europa als de Verenigde Staten. In 1985 verzorgden ze de titeltrack voor de James Bond-film ‘A View to a Kill’ en speelden ze op Live Aid. De band’s laatste grote internationale hits waren ‘Ordinary World’ en ‘Come Undone’ in 1993. In 2021 is Duran Duran echter weer terug met een nieuw album: Future Past.

Isle of Wight Festival 2021

Isle of Wight Festival 2021
Photo: Dylan Roberts / Isle of Wight Festival 2021

Tussen 1968 en 1970 vonden op Isle of Wight, een eiland voor de zuidkust van Engeland, drie legendarische festivals plaats. Onder meer Jimi Hendrix, The Doors en Bob Dylan waren van de partij. Sinds 2002 is het Isle of Wight Festival weer een vaste waarde in de Engelse festivalwereld, waarbij het z’n bijzondere geschiedenis zeker niet vergeten is. The Rolling Stones, David Bowie, The Who, Fleetwood Mac, Bruce Springsteen en vele anderen hebben in de afgelopen 20 jaar het immense hoofdpodium beklommen. In 2021 waren de headliners Liam Gallagher, David Guetta, Snow Patrol en Duran Duran.

Isle of Wight Festival 2022 vindt plaats van 16 tot 19 juni op het gelijknamige eiland in Zuid-Engeland. Early-bird tickets zijn al te koop.

Isle of Wight Logo

Isle of Wight 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Newport, Verenigd Koninkrijk
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Green Day
Pet Shop Boys
The Prodigy
Tickets Kopen