Isle of Wight 2022 deelt affiche, Muse valt af voor Pinkpop

Muse 2018

Het Britse festival Isle of Wight dropt een hele lading met namen vandaag. Onder meer Lewis Capaldi en Lionel Richie zijn toegevoegd aan het affiche. Ook Muse beklimt het podium op het Engelse eiland.

Isle Of Wight maakt een stevige line-up bekend voor 2022. Naast bovengenoemde grootheden staan ook Nile Rogers & Chic, Kasabian en Rudimental op het programma. De volledige lijst met de nieuwe aankondigen is als volgt:

 • Lewis Capaldi
 • Lionel Richie
 • Nile Rodgers & Chic
 • Kasabian
 • Pete Tong
 • Blossoms
 • Muse
 • Rudimental
 • Tom Grennan
 • Sigrid
 • Craig David presents TS5
 • The Vaccines
 • Paul Heaton & Jacqui Abbott
 • Shaggy
 • Happy Mondays
 • Mavis Staples
 • UB40 Ft Ali Campbell & Astro
 • The Proclaimers
 • The Coral

Het Engele festival vindt aankomend jaar plaats van 16 tot en met 19 juni en valt tegelijkertijd met Pinkpop, wat een dag later begint. Hierdoor is de kans klein dat Muse de oversteek maakt naar Landgraaf dit weekend. De beste festivalact aller tijden valt hierdoor af als kanshebber voor de derde headliner spot op het Limburgse festival. Benieuwd wie mogelijk wel de laatste plek inneemt? Check dan ons geruchtenoverzicht!

Isle of Wight 2022

Isle of Wight is een Brits festival, dat plaatsvindt op het gelijknamige eiland Isle of Wight. Het festival heeft een rijke geschiedenis. Zo waren de eerste drie edities legendarisch in 1968,1969 en 1970 met onder meer Jimi Hendrix, The Doors en Bob Dylan op de planken. In 2002 vond de eerst volgende editie pas weer plaats. Het Engelse festival staat altijd bomvol met grote acts van eigen bodem. In 2021 stonden onder meer Liam Gallagher, Duran Duran en David Guetta op het affiche. Benieuwd naar wat je kan verwachten op dit legendarische festival? Check dan onze sfeerimpressie.

 • Locatie: Seaclose Park, Engeland
 • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
 • Tickets: Een weekendticket kost 195 pond
 • Meer informatie vind je op de website van Isle of Wight