Ook Bospop verplaatst naar 2022

1022
Photo: Louise Vos / Festileaks

Slecht nieuws vanuit Bospop, ook dit jaar vindt het festival niet plaats. De organisatie ziet vanwege de onzekerheid rondom de coronapandemie ook dit jaar geen mogelijkheid om het festival door te laten gaan.

Nadat gisteren het nieuws bekend werd dat Pinkpop verplaatst wordt naar 2022, heeft ook Bospop ervoor gekozen om de jubileum editie van het festival te verplaatsen naar 2022. De nieuwe datum voor het festival is 8, 9 en 10 juli 2022. Zo geeft de organisatie aan dat het ook dit jaar niet haalbaar is om Bospop te organiseren op de normale manier. Dit laten de huidige omstandigheden niet toe. De onzekerheden rondom het coronavirus zijn nog steeds te groot waardoor de voorbereidingstijd voor het festival te kort is.

Verplaatsen naar andere datum

Er is gekeken of het mogelijk is om het festival naar een andere datum in de zomer van 2021 te verplaatsen. Dit is helaas ook niet mogelijk doordat veel artiesten hun tour al naar 2022 verplaatst hebben. Ook waren er al artiesten die op het affiche stonden die besloten om hun tour van 2021 te annuleren. Onder andere Roger Hodgson heeft in november al aangegeven zijn tour te cancelen.

De organisatie geeft aan bezig te zijn met vooruit kijken naar 2022. Op dit moment wordt er druk gekeken of het mogelijk is om het programma zoveel mogelijk door te schuiven naar 2022 en dat ziet er goed uit. De organisatie verwacht snel mededelingen te kunnen doen over het programma.

Lees hieronder het officiรซle statement van Bospop

๐—๐—จ๐—•๐—œ๐—Ÿ๐—˜๐—จ๐— ๐—˜๐——๐—œ๐—ง๐—œ๐—˜ ๐—•๐—ข๐—ฆ๐—ฃ๐—ข๐—ฃ ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฃ๐—Ÿ๐—”๐—”๐—ง๐—ฆ๐—ง ๐—ก๐—”๐—”๐—ฅ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐ŸฎHet valt ons zwaar jullie te moeten melden dat we opnieuw de jubileumeditie…

Posted by Bospop Weert on Wednesday, March 31, 2021

De gekochte tickets voor 2020/2021 blijven geldig voor Bospop 2022. Het is natuurlijk ook mogelijk om het geld van je ticket terug te vragen. Alle online kaartkopers ontvangen 15 april een e-mail van Ticketmaster met informatie hierover.
De kaartverkoop voor Bospop 2022 wordt op 1 mei hervat.

Extra festival in oktober

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

In januari gaf de organisatie van Bospop aan in oktober een nieuw festival te willen organiseren. Het festival is geen back-up voor Bospop 2021 maar een extra festival. Het tentfestival biedt plaats aan maximaal 10.000 bezoekers en er zullen enkel Nederlandse artiesten optreden.

Bospop 2022

Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop is een driedaags festival dat plaatsvindt nabij Weert. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Zo sierden onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha in het verleden de line-ups. Op het affiche van 2021 waren onder andereย Sting en Kensingtonย bevestigd. Ook Lionel Richie en Beth Hart stonden op het affiche van het Limburgse festival. Deze artiesten komen allemaal in 2022 terug naar Weert.

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 8 t/m 10 juli 2022
  • Tickets: Kaarten blijven geldig, nieuwe ticketverkoop start 19 juni 2022.
  • Voor meer informatie kun je op deย officiรซle websiteย terecht.
Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)