Tool in 2019 naar Ziggo Dome, Rock Am Ring en Download

Tool

Tool keert na 12 jaar terug naar Europa! De legendarische metalband speelt onder andere in de Ziggo Dome en op Rock Am Ring, Download en Firenze Rocks.

De Ziggo Dome show van Tool staat gepland voor 18 juni 2019. Tickets voor de show zijn vanaf €54,88 en gaan donderdag 25 oktober in de verkoop via Ticketmaster.

Tool pakt ook enkele festivals mee deze tour. Voor nu is de band aangekondigd voor Rock Am Ring (Duitsland), Rock Im Park (Duitsland), Download (Engeland), Download (Spanje), Impact (Polen), Firenze Rocks (Italie) en Copenhell (Denemarken).

Of daarmee de tour van Tool compleet is, is niet duidelijk. De groep lijkt een serieus gerucht voor Rock Werchter en heeft daarvoor nog perfect plek in het tourschema. Op 25 juni speelt Tool in Zurich, waarna ze donderdag 27 of vrijdag 28 juni Rock Werchter zouden kunnen doen. Op 30 juni speelt de band dan weer in Madrid.

De laatste keer dat Tool in Europa speelde was in 2007. De band was toen onder andere headliner van Lowlands en Pukkelpop. Het meest recente album 10,000 Days dateert van een jaar eerder. Volgend jaar wordt nieuwe muziek van de hardrockers verwacht.

Tool

https://www.youtube.com/watch?v=R2F_hGwD26g

Tool is een Amerikaanse hardrockband uit Los Angeles. De band werd een van de meest gerespecteerde bands van de nineties, bekend om hun krachtige songteksten en dreigende songs. Omdat Tool altijd veel tijd liet tussen het uitbrengen van platen en tours, ontstond er een gigantische hype rondom de band. Frontman Maynard James Keenan kun je ook kennen van zijn werk met A Perfect Circle, die in 2018 nog op onder andere Pinkpop stonden. De grootste hits van Tool zijn ‘The Pot’ en ‘Schism’. Die hoef je trouwens niet te zoeken op Spotify, want daar willen ze niet gevonden worden.

Download Festival Logo

Download Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 14-16 juni 2024
Tickets Kopen