Rock Werchter blijft knallen met de eerste namen voor de 2019 editie. De komst van legendarische metalband Tool is vandaag bekend gemaakt. De band zal op vrijdag 28 juni op het festival te zien zijn.

Zowel voor Tool als voor Rock Werchter regent het bevestigingen de laatste tijd. Zo staan op het affiche van het Belgische festival tot nu toe al Florence & the Machine, Mumford & Sons, Muse, P!nk en The Cure te pronken. Alsof dat nog niet mooi genoeg was voegt Tool zich vandaag dus nog eens bij deze line-up.

De metalband maakte eerder al een optreden in Ziggo Dome bekend. Ook staan ze in het rijtje voor bevestigingen voor Rock am Ring en Rock im Park. De data voor Rock Werchter bleven echter nog leeg in het drukke Europese tourschema. Die zijn nu dus naar verwachting ingevuld. Bovenop dit goede nieuws wordt er volgend jaar ook nog eens nieuwe muziek van de band verwacht.

Tool

Tool is een progressive metalband uit Los Angeles. De band werd een van de meest gerespecteerde bands van de nineties, bekend om hun krachtige songteksten en dreigende songs. Omdat Tool altijd veel tijd liet tussen het uitbrengen van platen en tours, ontstond er een gigantische hype rondom de band. Frontman Maynard James Keenan kun je ook kennen van zijn werk met A Perfect Circle, die in 2018 nog op onder andere Pinkpop stonden. De grootste hits van Tool zijn ‘The Pot’ en ‘Schism’. Die hoef je trouwens niet te zoeken op Spotify, want daar willen ze niet gevonden worden.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets gaan op 26 oktober in de verkoop. Met de bevestigingen van MuseThe CureP!nk, Florence & The Machine en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.