All Points East 2022 maakt line-up bekend met o.a. Tame Impala en Kraftwerk

Photo: Ben Houdijk

Het regent namen bij All Points East 2022. Het festival maakt onder meer de komst van Tame Impala, Kraftwerk en The National bekend.

Een hele berg met headliners maakt het Britse festival All Points East bekend. Zo staan naast bovengenoemde artiesten, ook Gorillaz, The Chemical Brothers en Nick Cave & The Bad Seeds op de planken in het Victoria Park. Hiermee zijn de eerste zes dagen van het festival bekendgemaakt. De volledige lijst met namen vind je in de post hieronder:

Tickets voor het festival gaan donderdag 25 november in de verkoop om 10 uur. Prijzen voor de tickets zijn nog niet bekend. Er zijn zowel dagtickets als meerdere dagen tickets beschikbaar.

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album, The Slow Rush, kwam in februari 2020 uit.

All Points East 2022

Photo: Rory James (All Points East 2019)

All Points East is een tiendaags festival dat plaatsvindt in het Victoria Park te Londen. De eerste editie was in 2018, wat betekent dat het komende zomer voor de derde keer van start gaat. Dit houdt niet in dat je er geen grote namen kunt verwachten. Zo konden we onder meer al Mumford & SonsBon IverThe Chemical Brothers en The National op het Britse festival. Dit jaar is het de beurt aan onder meer Tame Impala, Kraftwerk en The National.

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Datum: 19-28 augustus 2022
  • Tickets: Donderdag 25 november in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de website van het festival.