Sziget duurt 6 dagen in 2022 en start kaartverkoop met speciale actie

sziget
Foto: Rockstar Photographers

Sziget festival zal volgend jaar niet meer een hele week duren. De organisatie maakt bekend dat het festival 1 dag minder lang zal duren dan we gewend zijn. Op 12 augustus start een exclusieve Sziget Season Sale met tickets tegen gereduceerd tarief.

Opvallend nieuws vanaf het Island of Freedom. Waar sommige festivals in 2022 juist verlengen naar twee weekends, gaat Sziget in 2022 geen 7, maar 6 dagen duren. Dit omdat de kortere reisperiodes de afgelopen jaren populairder bleken bij het publiek. Het festival staat op de planning van 10 tot 15 augustus, zoals altijd in Boedapest. Sziget keert dan na twee jaar afwezigheid terug in de Hongaarse hoofdstad.

Mensen die een 7-dagen ticket hadden voor Sziget 2020 of 2021 en die hadden bewaard zijn hierover geïnformeerd. Zij krijgen een compensatie in de vorm van een Gift Credit. Meer informatie over de verschillende tickettypes vind je op de website van het festival.

Sziget Season Sale

Goed nieuws voor wie er graag bij is op Sziget 2022: je kunt deze maand al je Full Festival Pass scoren. Op donderdag 12 augustus start vanaf 10:00 uur ‘s ochtends de Sziget Season Sale. Tijdens deze sale kun je 48 uur lang de Full Festival Pass (6 dagen dus) of de Full Festival VIP Pass voor een gereduceerde prijs kopen. Tijdens de Sziget Season Sale betaal je €250,- voor een Full Festival Pass en leg je €450,- neer voor de VIP-versie. De reguliere verkoop start later dit jaar.

Over de line-up heeft het festival helaas nog niets vrijgegeven. Hier zullen we nog op moeten wachten. In 2019 waren onder andere Foo Fighters, Ed Sheeran en The National te bewonderen op Óbudai-eiland.

Sziget 2022

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is één van de grootste festivals in Europa en vindt volgend jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers. Sziget voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

In 2020 zouden onder meer The Strokes, Kings of Leon, Calvin Harris en Dua Lipa een optreden geven. Mogen we enkele van deze namen ook volgend jaar bewonderen op het Sziget-affiche?

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 10 t/m 15 augustus 2022
  • Tickets: Blijven geldig voor volgende editie
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Niet meer beschikbaar.