Editors komend jaar headliner op Dauwpop en Vestrock

Editors
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Na een absentie van drie jaar keert de Britse rockband Editors terug naar Nederland. Tom Smith en kompanen geven eind mei en begin juni twee headlineshows op Dauwpop en Vestrock.

Met deze twee bevestigingen op zak krijgt de zomertournee van Editors steeds meer vorm. Na de bekendmaking voor het Spaanse Mad Cool en de twee shows op Dauwpop en Vestrock geeft Editors de gecancelde shows van 2020 en 2021 een nieuwe kans. Na de hoofdpodia van Pinkpop en Rock Werchter kan nu het publiek van Dauwpop en Vestrock zich op gaan maken om festival anthem ‘Papillon’ live te horen.

Beide organisaties halen met Editors een gevestigde naam binnen. Dauwpop had in een eerder stadium Kensington, Wolfmother en Froukje al bekendgemaakt. Vestrock heeft met Within Temptation, Gavin James en The Darkness ook al een groot deel van de affiche rond.

Editors

Editors
Photo: Rahi Rezvani / PIAS

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Dertien jaar en zes albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun zesde en meest recente studioalbum Violence konden we al genieten van van zaalshows in o.a. Antwerpen, Amsterdam en Utrecht. In 2019 konden we de mannen aanschouwen op Down The Rabbit Hole, dit jaar doen ze het nog het eens dunnetjes over op Pukkelpop. Ben jij erbij?

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam