Gepland concert Bruce Springsteen in Landgraaf gaat niet door; tour uitgesteld naar 2023

14961
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

De geruchten over een tour van Bruce Springsteen in 2022 hielden de gemoederen de laatste maanden flink bezig. Zelfs tot op het punt waarop concrete data en locaties al waren gelekt. Maar nu slaat het noodlot toch toe: Springsteen heeft de stekker uit de (nooit aangekondigde) tour getrokken.

Kun je überhaupt spreken van een afzegging als de tour nooit officieel was aangekondigd? E Street Band gitarist Stevie van Zendt vindt van niet, maar bevestigt daarmee in ieder geval dat we de shows in 2022 niet hoeven te verwachten.

De reden voor de ‘afzegging’ valt te raden. De aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus maakt dat de Amerikanen de oversteek niet aandurven. De aankondiging moest eigenlijk in december plaatsvinden, maar werd uitgesteld naar januari. Nu lijkt deze dus definitief van de baan.

Concert in Landgraaf

Maandenlang was het gissen naar de Nederlandse locatie die The Boss aan zou doen tijdens de tour. Afgelopen week viel een opvallende vergunningaanvraag van de Gemeente Landgraaf op, die direct werd gelinkt aan The Boss.

En inderdaad: Bruce Springsteen was de artiest die op 12 juni 2022 had moeten optreden op het Megaland terrein in Landgraaf. Dat wordt nu bevestigd door De Limburger.

De vergunningaanvraag is op woensdag 5 januari weer ingetrokken. We waren dichtbij…

Tour verplaatst naar 2023

Niet toevallig: Hits Daily Double bericht op diezelfde 5 januari dat de complete Bruce Springsteen & E Street Band tour definitief is uitgesteld. Deze staat nu op de planning voor 2023.

Of dezelfde locaties weer onderdeel worden van de tour in 2023 valt nog te bezien. Onder de concrete geruchten voor 2022 waren in ieder geval een headline-spot op het Amerikaanse Desert Rock Festival, een show in Frankfurt (10 juni), een show op het Festivalpark Werchter (26 juni) en dus de Nederlandse datum in Landgraaf (12 juni).

Meepraten en reageren kan via het Bruce Springsteen topic op het Festileaks Festival Forum.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.

Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?