Vergunning voor groot concert op Pinkpopterrein aangevraagd, maar voor wie?

Photo: Dennis van der Bruggen

Er is een vergunning aangevraagd voor een groot concert op het Pinkpopterrein op 12 juni 2022. Voor wie zou deze vergunning zijn?

Vorige week is er een vergunning aangevraagd voor een groot concert op het Megaland terrein in Landgraaf. Deze vergunning is voor een openluchtconcert dat in de week voor Pinkpop plaatsvindt. De aanvraag is gedaan door Festivals Limburg B.V. De organisatie heeft nog niets bekend gemaakt voor wie de vergunning is.

Over wie op 12 juni het optreden zal geven wordt flink gespeculeerd op ons Festival Forum. Forumlid Dennis heeft een lijstje met kanshebbers gedeeld. Met niemand minder dan Bruce Springsteen aan de kop van het lijstje. Eerder lekte al uit dat Bruce Springsteen in 2022 voor drie shows naar Duitsland komt. Dit werd toen snel weer verwijderd door ticketbureau Eventim. Twee weken later hingen er in Frankfurt posters waarop te zien is dat The Boss op 10 juni 2022 een optreden geeft in het Deutsche Bank Park. Dit is twee dagen voor de datum van de vergunning die in Landgraaf is aangevraagd. Het is dus mogelijk dat deze vergunning voor een optreden van Springsteen is.

Geruchten Bruce Springsteen tour

Er zijn al langere tijd geruchten over een Bruce Springsteen tour in 2022. Naast de optredens in Duitsland gaan er ook geruchten over shows in juni en juli in Dublin, Florence en Ferra. Daarnaast hintte Mad Cool in oktober sterk naar de komst van Bruce Springsteen. Bovendien heeft Springsteen zelf ook uitgesproken dat hij verwacht in 2022 weer op tour te gaan met de E-street band.