Best Kept Secret
Tickets
10-12 juni 2022
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland

Parels op de poster: Porridge Radio op Best Kept Secret 2022

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Porridge Radio op Best Kept Secret 2022!

Van sentimenteel slaapkamerproject tot intense liveband: zo kun je de reis van Porridge Radio (tot nu toe) samenvatten. Zangeres Dana Margolin weet in haar eentje de basis te leggen voor een band die op plaat, en vooral live, hoge ogen gooit. De vierkoppige formatie uit Brighton legt een unieke sound neer, die balanceert tussen post-punk, indie rock en pop. Nummers die hard op je afkomen, maar je verrassen met een zachte kern. Sinds de oprichting in 2016 heeft Porridge Radio drie platen uitgebracht en weten ze non-stop optredens vol passie en emotie neer te zetten.

“Even if you’re playing a tiny show in the shitty upstairs of some pub for no money at all, you have to believe what you’re doing is special” – Dana Margolin

Rice, Pasta and Other Fillers

Na het opnemen van tientallen demo’s is Porridge Radio klaar voor het echte werk, het debuutalbum. Op Rice, Pasta and Other Fillers is de DIY-stijl waar het allemaal mee begon goed terug te horen. Rauwe indie rock als rode draad door de tien nummers heen. Waar kalme liedjes over boosheid, angst en verwondering zich afwisselen met knallers waar de emotie vanaf spat. Dit in combinatie met de volle overgave van Margolin zorgt voor totaalpakket dat slordig is, op de beste manier mogelijk.

Van de garage naar de studio

In 2021 verschijnt het het tweede album van de band, Every Bad. Deze plaat laat duidelijk een muzikale stap in hun loopbaan horen. De DIY-stijl is gedeeltelijk ingewisseld voor een meer gelikte vorm van post-punk, en zelfs een ‘Pop Song’ tussen de 11 songs. Door de nummers heen wordt er met gevoel gespeeld en volgen de ruwe en gepassioneerde zanglijnen elkaar op. Dit album heeft voor ieder wat wils en laat de veelzijdigheid van de band zien. Alleen al in de eerste 30 seconden van het nummer ‘Sweet’ (hierboven te zien) is te horen dat de band je graag op het puntje van je stoel houdt en je muzikaal verrast.

Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky

Bam! In mei 2022 was daar ook ineens album nummer drie: Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky. Het vervolg van Every Bad duikt diep in het liefdesverdriet van Margolin. Met de soms wat overweldigende songs laat ze de luisteraars vervoeren in de diepe teksten en melancholische klanken. Een combinatie van subtiele oorlogsverklaringen in het jasje van therapie. Deze bijzondere post-punk combinatie geeft je stof tot nadenken.

Op(bouwen) naar meer

Als op plaat nog niet te horen is dat het gevoel uit de tenen gehaald wordt, kan je daar live zeker niet meer omheen. Het opbouwende karakter van veel nummers komt live sterk naar voren, en zorgt voor een sfeer waar je in meegesleurd wordt. In 2022 zit Porridge Radio dan ook niet stil en staat er een grote tour door heel Europa gepland. Ook zijn ze in het begin van het jaar op het podium te vinden als support act van IDLES. Genoeg kansen om ze te gaan zien dus, met als hoogtepunt natuurlijk de show op Best Kept Secret 2022!

Best Kept Secret 2022

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden. Het festival ging in 2020 en 2021 niet door. In de edities ervoor wist het artiesten zoals Radiohead, Arcade Fire, Arctic Monkeys en The National te strikken. Komende zomer staan onder andere The Strokes, Nick Cave & The Bad Seeds en Jamie XX op de planken in Hilvarenbeek.

  • Locatie: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
  • Tickets: €230,- voor een weekendticket, €109,- voor een dag
  • Datum: 10 t/m 12 juni 2022
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.