IDLES laat publiek sprakeloos achter op NOS Alive 2019

IDLES

IDLES is aardig op stoom deze zomer, ze spelen bijna elk festival in Europa en de VS en ze hebben al een prachtige climax gehad met een epische show op Glastonbury. Wij besloten op NOS Alive zelf een kijkje te nemen en vroegen het publiek wat zij er van vonden.

Francisco: ”Het mooiste moment was de laatste moshpit”

”De beste song van het optreden was ‘Rottweiler’,” volgens Francisco uit Lissabon, Portugal. Ook was hij erg enthousiast over de moshpits tijdens IDLES: ”Het mooiste moment was de laatste mosh pit waarin iedereen rond beukte en waarin ik gelukkig door iemand werd opgeraapt toen ik onderuit ging, dat was ‘awesome’.”

Steven: ”Ik heb er geen woorden voor”

IDLES liet Steven uit Duitsland sprakeloos achter: “Ik heb er geen woorden voor, van het begin tot eind leek één lang nummer waarop constant gesprongen en gezweet werd.”

Eilish: ”De beste song is waarschijnlijk Samaritans”

“Oooh beste song is waarschijnlijk ‘Samaritans’,” volgens Eilish uit Ierland. Maar ook de boodschap mag niet vergeten worden, aldus de Ierse: “Ik hou zoveel van IDLES, omdat ze een toffe boodschap overbrengen, ze zo begaan zijn en omdat ze hun mannelijkheid op een hele gezonde manier uitdragen.”

Mateo: ”Het heeft iets romantisch om liefde en punk samen te laten smelten.”

Dat moshpits niet alleen mensen met elkaar laten botsen blijkt uit het oordeel van Mateo uit Barcelona: “Ik vond ‘Love Song’ heel mooi, het heeft iets romantisch om liefde en punk samen te laten smelten. Ik hou van IDLES omdat ze zo positief zijn en hun boodschap is altijd liefdevol.”

Optreden en setlist

Dat de band uit Bristol het publiek in zou pakken werd al duidelijk bij de eerste song van het optreden. Met de eerste track van hun eerste album, ‘Heel/Heal’, ging het publiek meteen los. De show ging verder met ‘Never Fight A Man With The Perm’ en iedereen werd gek. Zanger Joe Talbot en zijn twee gitaristen opereerden als stierenvechters; Talbot leek letterlijk bezeten: springend, schreeuwend en rollend over het podium zweepte hij het publiek nog verder op. De twee uitzinnige gitaristen waagden zich beide meerdere stage dives en brachten de set verder naar het kookpunt. ‘Danny Nedelko’ was zoals altijd één van de hoogtepunten met gitarist BoBo schreeuwend tussen het publiek. Met het eindschot ‘Rottweiler’ kwam het optreden van IDLES tot een vlammend einde.

IDLES

IDLES is ontstaan in 2012 op het moment dat frontman Joe Talbot en bassist Adom Devonshire elkaar leerden kennen op de universiteit. In dat jaar brachten ze al hun debuut-EP uit, die creatief Welcome EP werd genoemd. Over deze EP waren de heren behoorlijk duidelijk: ‘Fucking terrible’. De spanning tussen de bandleden liep in de jaren erna hoog op, maar in 2014 sloten gitaristen Mark Bowen en Lee Kierman en drummer Jon Beavis zich aan bij de groep. Hierna ging het een stuk beter met de band en inmiddels hebben ze twee albums uitgebracht: Brutalism (2017) en Joy As An Act of Resistance (2018). In de komende zomer kunnen we ze in elk geval nog terugzien op Øya Festival en Sziget.

NOS Alive 2019

https://www.youtube.com/watch?v=AjVrSWtTYec

NOS Alive is hét festival om te bezoeken in Portugal. De 13e editie van dit zonnige festival vond plaats van 11 tot en met 13 juli in Oeiras. Door de jaren heen heeft NOS Alive verscheidene grote namen mogen ontvangen. Tijdens de editie van 2019 traden onder meer The CureBon IverSmashing Pumpkins en Thom Yorke op.

Tijdens de afgelopen editie werd zelfs al de eerste naam voor volgend jaar bekend gemaakt, het in Portugal legendarische hiphop-collectief Da Weasel komt voor een exclusief reünie optreden naar NOS Alive 2020. Ticketverkoop is nog niet begonnen. Voor meer informatie check je de officiële festivalwebsite.

NOS Alive Logo

NOS Alive 2024

Locatie
Portugal
Lissabon, Portugal
Datum 11-13 juli 2024
Tickets Kopen