Zwarte Cross 2022 dropt 35 nieuwe namen

De Zwarte Cross heeft een flink aantal nieuwe namen onthult. Onder de nieuwe namen vinden we onder andere Kensington, Typhoon en Mart Hoogkamer. Met deze lading namen begint het affiche van het Achterhoekse festival steeds meer vorm te krijgen.

Eerder werden namen als Dropkick Murphys, De Jeugd van Tegenwoordig en Danny Vera bekendgemaakt. De line-up van het festival is inmiddels een stuk completer geworden. Check alle nieuwe toegevoegde namen hieronder:

 • Kensington
 • Typhoon
 • The Kik
 • BöKKERS
 • Mart Hoogkamer
 • The Dirty Daddies
 • DJ Paul Elstak
 • Andre Manuel
 • Høken met de Heinoos
 • Dawn Brothers
 • Malford Milligan-Austin Musician
 • Small Time Crooks
 • T-99
 • Sports Team
 • Sloper
 • Beachdog
 • PACESHIFTERS
 • Mental Theo
 • Djim Molenaar
 • Mia More
 • Tim Hox
 • Rene Karst
 • Marleen Hoftijzer Fotografie & Film
 • Rave van Fortuin SuperDeluxe
 • They Say Jump
 • TheDropMusic
 • Bij Jos & Maria – Pikz Palace
 • Rootman J and the ZIONYOUTH crew
 • ROODRIKS
 • Pieter Post – De Schildpad
 • MAURINO
 • HENGE
 • Frans Miggelbrink
 • Degos & Re-Done
 • StukTV
 • Jan Riesewijk & Tweeduster
 • WeDamnz en Checkpoint Henry
 • Hendrik & Co

Ludiek verhuisbericht

Naast de nieuwe lading namen, komt de organisatie van het festival ook met een ‘verhuisbericht‘. De Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross, ziet het wel zitten om het festival naar Denemarken te verhuizen. In het Scandinavische land zijn onlangs alle coronaregels opgeheven, ook de culturele sector kan daar weer volledig open. “Denemarken is maar 5,5 uur rijden vanaf Lichtenvoorde”, laat Gijs Jolink, mede-eigenaar van het festival, weten. “De organisatie is prima uit te voeren. De Deense en Achterhoekse taal behoort tot dezelfde Nedersaksische taalfamilie, dus qua organisatie en communicatie ter plaatse zien ik en mijn collega’s weinig moeilijkheden”, besluit hij.

Zwarte Cross 2022

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte. In 2020, zou het laatste jaar worden met Tante Rikie als festivaldirectrice. Dit is nu 2 jaar verschoven naar komende zomer. Tijdens de komende editie staan onder andere Dropkick Murphys, Danny Vera en De Jeugd Van Tegenwoordig op de planken van de Zwarte Cross.

 • Locatie: Lichtenvoorde
 • Datum: 14 t/m 17 juli 2022
 • Tickets: kaarten voor 2020 en 2021 blijven geldig voor de editie van 2022
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.