Leak: The Weeknd naar Koning Boudewijnstadion in 2023

The Weeknd komt op 4 juli 2023 naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat is nog niet officieel aangekondigd, maar wel al te zien op een niet afgeschermde Ticketmaster pagina. Staplaatsen gaan 95 euro kosten. Het is niet bekend wanneer de kaartverkoop start. Of hier ook een show in de Johan Cruijff ArenA bij komt, wordt hopelijk snel duidelijk.

UPDATE: Inmiddels heeft Ticketmaster de betreffende pagina volledig offline gehaald. Hieronder krijg je een idee van hoe de pagina eruitzag voordat dit gebeurde. Zo zijn bijvoorbeeld duidelijk de details van het concert te zien.

Eindelijk wat meer duidelijkheid over de tour van The Weeknd. Oorspronkelijk zou de hyperpopulaire Canadees in 2020 optreden in de Ziggo Dome met zijn After Hours Tour. Die shows werden door de coronapandemie meerdere keren uitgesteld, maar uiteindelijk helemaal gecanceld.

The Weeknd gaf bij de annulering van de shows aan dat hij graag in grotere zalen wilde spelen:

“Due to constraints of arenas and the demand for more shows I want to do something bigger and special for which you require stadiums.”

The Weeknd (2021)

After Hours Til Dawn Tour

Het gaat dus zomer 2023 worden waarin The Weeknd eindelijk zijn langverwachte shows naar Europa komt brengen. De tour heet nu de After Hours Til Dawn Tour. Daarmee voegt hij de tour rondom zijn laatste twee albums After Hours (2020) en Dawn FM (2022) samen.

Dat de superster sinds zijn laatste passage in 2017 een legioen aan hits heeft afgeleverd is een understatement. 2023 wordt de eerste keer om bangers als ‘Blinding Lights’, ‘Save Your Tears’ of ‘Sacrifice’ in Europa live te horen.

Festivals

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat The Weeknd festivals gaat spelen in Europa. De tour lijkt zich te focussen op stadions en dan ligt in Nederland de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voor de hand. Waarschijnlijk niet ver van de Brusselse datum vandaan. Als The Weeknd fan pak je dus beter het potlood erbij.

Zodra we meer concrete info hebben, lees je het op Festileaks.