Lollapalooza 2022 onthult line-up met onder meer Metallica, Dua Lipa en Green Day

Lollapalooza
Foto: Maclay Heriot/Lollapalooza 2016

Lollapalooza 2022 maakt de line-up bekend. Bovenaan het affiche prijken grote namen als Metallica, Green Day en Dua Lipa. Ook de rest van de poster is gevuld met mooie namen om deze zomer in Chicago te bekijken.

De Chicago-editie van Lollapalooza pakt zoals altijd groot uit met hun line-up. Naast bovengenoemde acts zijn ook onder andere Machine Gun Kelly, Doja Cat en Kygo in het grootste lettertype te zien. Het volledige affiche is hieronder te bekijken.

Lollapalooza familie

“Lollapalooza had toch al Imagine Dragons en Pearl Jam gepland staan voor deze zomer?” is geen rare vraag. Deze artiesten staan inderdaad op festivals van de Lollapalooza familie, maar niet op de Chicago-editie.

Lollapalooza heeft namelijk meerdere festivaledities in verschillende delen van de wereld. Zo vindt er elk jaar een Lollapalooza plaats in onder andere Parijs, Berlijn, Santiago en Sao Paulo. De ‘originele’ Lollapalooza is degene in Chicago. Het festival werd ooit bedacht als een afscheidstournee van de Amerikaanse band Jane’s Addiction. Die band is ook deze editie weer van de partij in Chicago.

Photo: Herring

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie al bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren ’80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired…To Self-Destruct verscheen.

Het is alweer even geleden dat ze voor het laatst op Europese festivals opgetreden hebben. In 2018 deed de band wel het Amerikaanse Austin City Limits aan en afgelopen zomer deden ze een Europese stadiontournee. In 2022 keert de metalband terug naar onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Lollapalooza India Logo

Lollapalooza India 2023

Locatie
India
Mumbai, India
Datum 28-29 januari 2023
Tickets