Rammstein terug met single ‘Zeit’; nieuw album op komst

Rammstein

Nieuwe muziek van Rammstein op komst! Donderdag 10 maart om 17:00 komt de Duitse band met de eerste nieuwe single ‘Zeit’. Het gelijknamige album zal later in het voorjaar verschijnen.

De oplettende fan was het waarschijnlijk al opgevallen: sinds dinsdag prijkt er op de website van Rammstein een grote aftellende klok. Donderdag om 17:00 is de videopremière van de nieuwe single. Tevens wordt er dan meer bekend over de exacte releasedatum van het nieuwe album.

Afgelopen december lekte het nieuws al uit dat de heren uit Berlijn een videoclip hadden opgenomen in Polen. Dit werd later bevestigd en aangevuld door de producer Sven Helbig. Hij stelde dat zijn werk als producent er al op zat, en dat het slechts wachten was op de juiste hoeveelheid papier voor alle cd’s, platen en boekjes. Dit opmerkelijke probleem lijkt nu dus opgelost te zijn. Wie al een sneak peek wil krijgen van de nieuwe videoclip en bijbehorende merchandise, kan tot en met donderdag terecht bij het Kesselhaus in Berlijn.

Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Rammstein

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1994 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk, het zelfbenoemde Metallica, in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden dit jaar ingehaald op 4 juli (Nijmegen) en 3 augustus 2022 (Oostende). Voor een overzicht van de volledige Europese tour in 2022 kun je terecht op de website van Rammstein.