The Avalanches spelen op 13 juni in de Melkweg

De elektronische band The Avalanches komt deze zomer naar Amsterdam. De Australiërs spelen op 13 juni een concert in de Melkweg. Tickets gaan op 1 april in de verkoop voor 29,90 euro per stuk.

De datum is opvallend, omdat 13 juni de maandag na Best Kept Secret 2022 is. The Avalanches zou op het festival in Hilvarenbeek spelen tijdens de afgelaste editie in 2020. Ze zijn dus niet opnieuw geboekt voor 2022, maar waren wel degelijk in de buurt.

The Avalanches spelen komende zomer ook op onder andere Glastonbury Festival in het Verenigd Koninkrijk en Northside in Denemarken. Daarnaast doen ze een dj-set op het nieuwe Hear Hear! in België. Bekijk de hele Europese tour hieronder.

Ze stonden eerder al, om precies te zijn in 2017, in Paradiso in Amsterdam.

Carrière

De vindingrijke Australiërs van The Avalanches zijn meester in het samplen en creëren van mashups. Zo veroverden ze in 2000 de wereld met hun debuutalbum ‘Since I Left You’. Daarna werd het stil, maar in 2016 kwamen ze uit het niets met een gesampled jaren 60 album: ‘Wildflower’. Dit maakte ze samen met een reeks gastartiesten inclusief heerlijke dansbare samples. Sinds 2020 zijn ze terug met hun nieuwste album genaamd ‘We Will Always Love You’, waarmee ze deze zomer gaan touren.