Bevestigt dit de komst van Childish Gambino naar Sziget 2020?

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Onder meer Childish Gambino en Phoebe Bridgers zijn toegevoegd aan een afspeellijst die tot op heden enkel bestond uit artiesten die bevestigd zijn voor Sziget 2020.

“Staying at home is better with good music!” Zo luidt de omschrijving van de At Home with Sziget Spotify-playlist. De afspeellijst is gevuld met muziek van artiesten die komende zomer op de podia van Sziget staan zoals Dua Lipa, Major Lazer, The Strokes en Khalid. Tenminste, tot nu toe. Maandag werden onder andere Childish Gambino, Phoebe Bridgers en The Avalanches ook toegevoegd aan de playlist. Dit zijn de eerste artiesten in de lijst die (nog) niet op het affiche van het festival staan. Hint dat naar hun nog onbevestigde komst naar Sziget 2020?

De omschrijving van de afspeellijst kopt ook dat er iedere maandag nieuwe muziek wordt toegevoegd. De toevoeging van deze artiesten zou dus ook een gevolg kunnen zijn van hun nieuw gereleasede muziek. Toch is dit de eerste keer dat er namen worden toegevoegd die niet op de line-up staan, wat op zijn minst opmerkelijk is. Het hele rijtje is in ieder geval als volgt:

  • Childish Gambino
  • Phoebe Bridgers
  • The Avalanches
  • Four Tet
  • Moses Sumney

Childish Gambino

Het muzikale alter ego van alleskunner Donald Glover, Childish Gambino, deed in 2008 haar intrede en boekt sindsdien aardig wat successen. De zanger, rapper, producer en songwriter maakte tot op heden drie albums met allen hun eigen sound: CampBecause the Internet en “Awaken, My Love!”. Laatstgenoemde is met uitstek zijn meest succesvolle plaat. Glover nam in zijn carrière tientallen prijzen en nominaties in ontvangst. In 2017 was hij de grote winnaar bij de Emmy Awards met zijn eigen komedieserie Atlanta. In 2018 won hij zijn eerste Grammy Award voor het nummer ‘Redbone’. Zijn laatste shows dateren vooralsnog uit 2019, waar hij op onder meer Coachella en Bonnaroo stond.

Sziget 2020

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers, zoals afgelopen jaar Ed SheeranFlorence + The MachineFoo Fighters en festivalact van het jaar The National. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 5-11 augustus 2020
  • Tickets: voor zeven dagen betaal je €319,-
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Al in de stemming komen? Beluister hieronder onze Spotify-playlist voor Sziget 2020:

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene