Touraankondiging The Rolling Stones 14 maart, Amsterdam staat in de geruchten

Mick Jagger
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Rolling Stones fans opgelet. Volgens de Britse tabloid The Sun wordt er op 14 maart waarschijnlijk een nieuwe tour aangekondigd. In de geruchten is ook Amsterdam te zien.

2020 had eigenlijk het jaar moeten zijn van een nieuwe Rolling Stones-tournee. Dit kon toen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Wel gaf Keith Richards toen al aan dat hij er vanuit ging dat de tour na corona alsnog komt. Nu verschijnen er dan berichten over een Europese tour in de zomer van 2022. Deze tour zou op 14 maart bekendgemaakt worden.

Volgens geruchten gaat deze tour langs Spanje, Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. De optredens vinden plaats in juni en juli. De tour zou begin juni starten in Madrid. Midden juni zouden de Stones in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam te zien zijn volgens de bron. Voor de exacte datums van deze tour moeten we nog even wachten tot 14 maart.

In 2021 overleed drummer Charlie Watts op 80-jarige leeftijd. Wie de drummer tijdens deze tour gaat vervangen is nog even afwachten.

Nieuw album

Met deze tour zou er volgens de Telegraaf ook een nieuw album aankomen van de band. “Mick Jagger en Keith Richards waren onlangs op Jamaica om nummers te schrijven die nu opgenomen worden. Er is dus veel van de Stones om de komende maanden naar uit te kijken.” Het laatste studio album van de band dateert uit 2016. Dit album zou het 27ste studio-album van de heren worden.

Oldchella

The Rolling Stones

Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards en Charlie Watts hebben weinig introductie nodig. The Rolling Stones werden legendarisch met hits als ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Paint It Black’ en ‘Gimme Shelter’. De groep bestaat al sinds 1962 en is een van de weinige die nog steeds optreedt. Festivalshows van Mick Jagger en co. zijn echter zeldzaam. In 2014 was de band voor het laatst op de festivalweides te zien. Toen deden de heren onder meer PinkpopRoskilde en TW Classic aan. Het laatste studioalbum wat de groep heeft uitgebracht is het album Blue & Lonesome in 2016.