Arcade Fire bevestigt eerste festivalshow voor 2022

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Osheaga 2022 heeft er een bijzondere headliner bij: Arcade Fire. Het Montrealse festival is de eerste die de band dit jaar op haar poster mag presenteren. Kunnen we snel meer festivalshows verwachten van Win Butler en co.?

Arcade Fire is terug. Na een lange periode van wachten kwam een maand geleden ‘The Lightning’ uit. Dit is de eerste single van het album We, dat op 6 mei uitkomt. Twee jaar geleden hintte de band al voor het eerst naar een nieuw album, en nu is het dan eindelijk officieel. Het is de opvolger van Everything Now, welke uit 2017 stamt.

Bij een nieuwe plaat hoort een liveshow, moet de band gedacht hebben. Vandaag bevestigen de Canadezen dat ze een headlineshow geven op Osheaga 2022. Vooralsnog is dit het enige optreden dat ze op de planning hebben.

May be an image of 5 people and text

Arcade Fire op festivaltour?

Deze bevestiging geeft meteen een flinke zwaai aan de geruchtenmolen. Kan het zijn dat Arcade Fire voor meer festivals te porren is? Met een nieuwe langspeler op zak en na jaren van afwezigheid, zou het geen onlogische stap zijn.

Aan de andere kant is Montreal toevallig de thuisstad van Arcade Fire, wat kan betekenen dat dit een eenmalige uitzondering is. Ook zijn veel festivalposters inmiddels wel gevuld. Zo vervangt de groep op Osheaga het optreden van Foo Fighters. Zij hebben door het overlijden van drummer Taylor Hawkins logischerwijs een streep door de agenda gezet.

Europese festivals

Misschien dat Arcade Fire op meer festivals dit gat op de poster gaat dichten. In Europa zoeken het Oostenrijkse Nova Rock en het Portugese Rock In Rio bijvoorbeeld nog vervanging voor de Foos. Daarnaast zijn er ook andere headliners die het onlangs lieten afweten, zoals Massive Attack, waardoor Primavera Sound 2022 nog een afsluiter mist.

Of we nu meer shows van Arcade Fire kunnen verwachten of niet, festivalboekers hebben in ieder geval een uitstekende vervanger achter de hand deze zomer.