De 7 leukste Koningsdag festivals van 2022

Het is bijna weer tijd voor één van de gezelligste dagen van het jaar: Koningsdag. Koning Willem-Alexander viert op woensdag 27 april zijn verjaardag en natuurlijk feesten we graag een beetje met hem mee. Een beetje? Nou, na twee jaar praktisch stilzitten hebben wij wel zin in een groots festival. Wat je muzieksmaak ook is, wij zetten de 7 vetste koningsdag festivals van 2022 op een rij.

Koning Willem-Alexander mag dan zelf in Maastricht zijn, bij Festileaks zijn we in iedere uithoek te vinden. Daarom tippen wij je Koningsdag festivals door heel Nederland. Van Nijmegen tot Groningen en van Rotterdam tot Best: overal kun je Koningsdag inhalen als nooit tevoren.

Supersized Kingsday Festival in Best

Supersized Kingsday Festival heet niet voor niets supersized en heeft dan ook een line-up waar je u tegen zegt. Een eerdere stage naam vertelt jou al genoeg: ‘uit je tulpenbol’! De hardste muziekstijlen als hardstyle, raw, hardcore en freestyle spelen hier de boventoon. Hou jij van hardstyle met een hoofdletter H? Met geboren entertainers als Paul Elstak, Warface, Jones en Partyraiser wordt Koningsdag 2022 sowieso één groot feest.

538 Koningsdag in Breda

In het Noord-Brabantse Breda kom je aan je trekken als je een allround muzieksmaak hebt. Luister je vaak naar 538 en kan je daar geen genoeg van krijgen? Dan is dit festival top voor jou en je vrienden! 538 Koningsdag heeft een podium vol grote acts als Kris Kross Amsterdam, Davina Michelle, Snollebollekes en Lucas & Steve. Maar met bijvoorbeeld Frans Duijts, Kraantje Pappie, Maan, Mart Hoogkamer en Antoon ben je voorzien van de laatste feestelijke top 40 hits.

Kingsland Festival in Groningen, Rotterdam en Amsterdam

Heb jij een grote vriendengroep met een uiteenlopende muzieksmaak, dan is het Kingsland Festival perfect voor jou! in de laatste 10 jaar is het Kingsland Festival uitgegroeid tot een van de grooste muziekfestivals van Koningsdag. Naast Amsterdam kun je op 27 april ook heerlijk genieten van het festival in Rotterdam en Groningen.

De muziekgenres gaan van EDM tot hiphop en van deephouse tot techno. In alle steden vind je weer andere artiesten. Denk hierbij aan grote headliners als Afrojack, Martin Garrix, Joris Voorn en Nicky Romero. Maar je kunt natuurlijk blijven dansen bij artiesten als Ronnie Flex, Tabitha, Rolf Sanchez en Bizzey. In voor een harder feestje? Headhunters en Brennan Hart staan voor je klaar.

Oranjepop in Nijmegen

Ieder jaar is het Nijmeegse Oranjepop een van de meest knusse Koningsdag festivals van Nederland. Je kunt hier toffe nieuwe acts vanuit alle windstreken vinden. Op Oranjepop 2022 zie je onder andere Kokoroko, Sylvie Kreusch, Hang Youth, 4B2M en Henge. Geen doorsnee namen voor een Koningsdag feestje, maar eerder de bijzondere bands die je bijvoorbeeld ook op Down The Rabbit Hole of Best Kept Secret kan vinden. Oranjepop is een echte parel tussen de Nederlandse Koningsdag festivals!

Oranjebitter in Rotterdam

Naast een oranjegekleurd likeurtje met 30% alcohol is Oranjebitter al jaren een festival in Rotterdam. Doe je het liever iets rustiger aan dan op het Kingsday Festival? Dan moet je niet per se bij Oranjebitter in Rotterdam zijn. In inmiddels één van de grootste huiskamers van het land vind je naast een chille vibe ook Nederlands grootste hitkanonnen van dit moment. Acts als Goldband, Joost, Merol, Davind Vunk en Jeff Solo voeren de line-up aan. Niks met rustig aan doen op Koningsdag: Goldband zet alvast ‘De Langste Nacht’ in.

Oranjebloesem festival in Amsterdam

Natuurlijk zijn er inmiddels parels van festivals buiten de hoofdstad te vinden. Maar toch willen we jullie deze niet onthouden. Het festival Oranjebloesem staat bekend om de heerlijke vibes buiten de drukte van Koningsdag in de stad. Hier geen rommelmarkten waar je over struikelt, enkel snoeiharde beats. Met de techno van onder meer Reinier Zonneveld, Joris Voorn, Carista, David Vunk en Antal kunnen jij en je vrienden de twee jaar opgespaarde knaldrang direct inhalen!

Audio Obscura Kingsday in Amsterdam

Audio Obscura gaat voor festivals en evenementen op de meest obscure of unieke plekjes van onze hoofdstad. In 2022 keren zij terug naar de RAW Factory voor het Audio Obscura Kingsday festival. Net als tijdens ADE zal de organisatie G-Star’s prestigieuze hoofdkantoor weer omtoveren tot een house-, disco- en technowalhalla. Audio Obscura Kingsday brengt naast de industriële locatie nog meer unieks met zich mee. Zo bestaat de line-up o.a. uit: The Blessed Madonna, Honey Dijon en TSHA. Internationale vunzige deuntjes om bij te dansen!