De 8 vetste gratis Koningsdag festivals van 2023

Wil jij komende 27 april een feestje vieren maar genoeg geld overhouden voor een aantal biertjes? Snappen wij! Daarom geven we je de beste tips als het om gratis Koningsdag festivals in 2023 gaat. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, want overal in het land zijn leuke gratis Koningsdag feestjes te vinden. We zetten de leukste festivals voor je op een rij. Sta je ook open voor betaalde Koningsdag festivals? Bekijk dan dit artikel!

Royal Dutch Festival in Eindhoven

Bij Royal Dutch Eindhoven is het altijd gezellig. Deze editie staan bijvoorbeeld The Partysquad, Billy the Kit en Tony Junior op het programma. Dat betekent meezingen met oude hits en lekker stampen met je vrienden. Bij dit gratis festival is je drankje altijd dichtbij, met wie ga jij naar Eindhoven?

Locatie: Stadhuisplein, Eindhoven

NDSM Vrijhaven in Amsterdam

Een gratis festival in Amsterdam? Jazeker, NDSM Vrijhaven is op Koningsdag helemaal gratis voor iedereen! De sfeer is gemoedelijk en was in 2019 en 2022 genieten voor de hele familie. Voor 2023 zijn er nog geen acts aangekondigd, maar wij hopen 27 april weer aan te schuiven op de NDSM-werf.

Locatie: NDSM-werf, Amsterdam

Oranje Koningsdag in Alkmaar

Zeg je oranje, dan zeg je ook Oranje Koningsdag festival 2023 in Alkmaar. Wat een feest is het hier altijd met de grootste Nederlandse acts. Dit jaar kun je o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig, Antoon, Boef en Mental Theo live aanschouwen. Alles bij elkaar de perfecte combinatie om jouw Koningsdag bij te vieren.

Locatie: Waagplein, Alkmaar

Deventer Koningsfestival

In Deventer kun je op Koningsdag veelal genieten van de beste coverbands. Denk aan bijv. AC/DC, Adele of Prince waarvan je samen met de coverband en het publiek alle hits kunt meezingen. Wat wil je nog meer op Koningsdag? Pak je oranje outfit maar vast in en hup met de trein naar Deventer!

Locatie: De Brink, Deventer

The Life I Live Festival in Den Haag

In Den Haag kun je Koningsnacht én Koningsdag vieren, The Life I Live festival manifesteert zich namelijk door de hele Haagse binnenstad. Overal vind je podia, bierkarretjes en muziek in de stad. Daarnaast kun je met Koningsdag vaak ook een stuk kermis in Den Haag vinden. Alles bij elkaar een heerlijke Koningsdag festival 2023 belevenis!

Locatie: Lange Voorhout, Den Haag

KingSize Festival in Arnhem

Zeg je gratis Koningsdag festivals, dan komt Arnhem toch wel snel naar boven. Meerdere gratis festivals spannen tijdens de verjaardag van Willem-Alexander de kroon. Hou je van de hardere stijlen muziek in combinatie met een beetje laid-back r&b? Dan is KingSize echt iets voor jou. Op de line-up staan dit jaar onder meer Nicky Romero, Goldfish an La Fuente. Arnhem here we come!

Locatie: De Markt, Arnhem

Het Foute Oranjefeest in Arnhem

Volg je Festileaks al jaren, maar ga je stiekem net zo goed op de echte Hollandse hits? Say no more, dan is Het Foute Oranjefeest in Arnhem echt iets voor jou. De line-up is nog onder voorbehoud, maar je kunt er bijna zeker van zijn dat acts als Snollebollekes, Mart Hoogkamer of Gebroeders Ko. weer voor je klaarstaan. Op welke Nederlandse act hoop jij?

Locatie: De Trans, Arnhem

Free Your Mind in Arnhem

Arnhem is echt de stad bij uitstek om gratis Koningsdag te vieren. Zijn KingSize of Het Foute Oranjefeest niet helemaal jouw ding? Dan ga je toch lekker raven bij Free Your Mind Orange Edition! Dit festival kun je ieder jaar naast de Nelson Mandelabrug vinden. Deze industriële locatie past perfect bij de muziek van o.a. Benny Rodrigues, Michel de Hey, Magossa, DYEN en Chris Stussy. Hou je van techno? Ga dan voor Free Your Mind in Arnhem.

Locatie: Nelson Mandelabrug, Arnhem

Koningsdag in Den Bosch

De line-up in Den Bosch is nog niet bekend, maar hier weet je zeker dat je voor Brabantse familie gezelligheid aan het juiste adres bent. Koningsnacht en Koningsdag kun je hier vieren met bijvoorbeeld een rommelmarkt maar ook een hoofdpodium met de leukste acts. Het maakt niet uit of je met vriendengroep of je hele familie komt, bij Koningsdag Den Bosch mag alles!

Locatie: Markt, Den Bosch