Coronavirus: Gaan de Koningsdagfestivals van 2021 door?

Koningsdag

Het festivalseizoen staat in 2021 opnieuw op de tocht. Nadat de hele festivalzomer in 2020 werd geannuleerd door het coronavirus, is er wederom onzekerheid over de doorgang van grote evenementen. Zo ook voor de Koningsdagfestivals van 2021. Hier is alles wat we tot nu toe weten.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 16 februari 2021 om 12:00 uur.

Op dit moment staan de Koningsdagfestivals ‘gewoon’ gepland op 26 en 27 april. Dat is nog een flinke poos weg. Als gevolg daarvan kan nog niemand uitsluitsel geven of de festivals wel of niet doorgaan. Gezien de huidige omstandigheden lijken de kansen echter steeds kleiner te worden. Steeds meer festivals die in het voorjaar plaatsvinden verhuizen om die reden naar het najaar.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Koningsdagfestivals 2021

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt elk jaar uitbundig gevierd. Op deze nationale feestdag vind je in het hele land vrijmarkten, pleinfeesten of zelfs groots opgezette festivals waar men proost op Koningsdag. Wegens de uitbraak van het coronavirus gingen de festiviteiten afgelopen jaar niet door.