De muzieksnob uithangen op feestfestival Paaspop, kan dat?

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

Wie feestjes zoekt, vindt ze zeker op Paaspop. Van feest-DJ’s en disco’s tot carnavalszangers en karaoke met een fanfare: een groot deel van de line-up is gewijd aan feestvieren. Echter is menig festivalfanaat natuurlijk ook een muzieknerd en daarmee toch stiekem een tikje snobistisch. Kom je dan op Paaspop wel aan je trekken? Vorige week maakte het festival het affiche voor 2022 compleet. Wij pluizen deze voor je uit, zodat je fijn de muzieksnob kan gaan uithangen en de podia met up and coming bands kan bezoeken.

BONES UK

Dit Londense powerduo bestaat uit zangeres Rosie Bones en gitariste Carmen Vandenberg. Met hun geluid blazen ze waarschijnlijk het tentdak van hun stage eraf. Met hun teksten stellen ze belangrijke onderwerpen als toxic masculinity, de schoonheidsindustrie en seksime in de muziekwereld grondig aan de kaak. Paaspop zelf noemt hun muziek bombastisch en catchy en vergelijkt ze met The Ting Tings. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om nummers als Girls Can’t Play Guitar en Pretty Waste mee te brullen.

 • Waar: TBA
 • Wanneer: vrijdag

Dead Sara

Nu we het toch over wegblazen hebben: daar kan Dead Sara ook wat van. Dit drietal maakt alternatieve rock die goed samengaat met de licht raspende stem van frontvrouw Emily Armstrong. De Amerikanen braken in 2013 door met hun single ”Weatherman”. Hierin zijn invloeden te horen van Rage Against the Machine en The Kills. Hun nieuwste album Ain’t It Tragic verscheen afgelopen jaar en staat vol (head)bangers. Eens zien of de Thunder Alley op Paaspop na vrijdag nog toegankelijk is.

 • Waar: Thunder Alley
 • Wanneer: vrijdag 19:00 uur

Coach Party

Tóch een feestje in deze muzieksnoblijst? Zeker weten. Coach Party maakt energieke poprockmuziek waarbij stilstaan moeilijk is. Na het verschijnen van hun debuut-ep Party Food was de groep niet weg te slaan van de Britse radio. Begrijpelijk, aangezien hun nummers met lekkere gitaarriffjes zo heerlijk catchy zijn. Leuk feitje bovendien: de band zit bij hetzelfde label als Jungle en Wolf Alice. Bovendien worden ze met de laatstgenoemde op muzikaal vlak ook weleens vergeleken.

 • Waar: Jack Daniels
 • Wanneer: zaterdag 14:30 uur

Whispering Sons

Deze Belgische groep mocht met hun experimentele post-punk openen voor niemand minder dan Editors. Nu verwelkomen wij ze op zaterdag op Paaspop. Het laatste album Several Others is duister maar indrukwekkend, al staat ook het iets opgewekter klinkende ”Surface” erop. Over hun platen gesproken: die staan niet mis in je kast. De hoezen van hun albums en singles zijn namelijk prachtig.

 • Waar: Jack Daniels
 • Wanneer: zaterdag 19:45 uur

Gaidaa

Even een heel ander genre: de Soedanees-Nederlandse Gaidaa brengt je soul, R&B en jazz. Op haar in 2020 verschenen debuutalbum Overture staan haar prachtige stem en dromerige beats centraal. Haar nummer ”Morning Blue” bracht de zangeres ten gehore op de COLORS-show op YouTube. Sindsdien zijn er meer van deze singles verschenen, zoals ‘”Ride My Way” en ”Let Me”. Op Paaspop opent Gaidaa de laatste dag.

 • Waar: Roxy
 • Wanneer: zondag 13:15 uur

Noble Jacks

Bij de muziek van Noble Jacks waan je je met een pint in de pub. Deze Engelsmannen spelen aanstekelijke folk met een hoog energiegehalte. Meeklappen en -stampen op het ritme van de fiddle en drums worden dus een vereiste. Hun tour is al net zo onvermoeibaar als hun geluid. Zo stonden ze in uitverkochte zalen in het Verenigd Koninkrijk. Ook kwamen ze buurten op onder meer Glastonbury en Isle of Wight. Volgens Paaspop roept hun muziek herinneringen op aan The Dubliners en Flogging Molly. Prachtige band om ’s avonds na het eten te bekijken.

 • Waar: Restolounge
 • Wanneer: zondag 21:15 uur

Paaspop Logo

Paaspop 2022

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 15-17 april 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.