Parel op de Poster van Best Kept Secret 2022: maak kennis met Altin Gün

Photo: BliP Agency

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Altin Gün op Best Kept Secret 2022.

Het begon allemaal tijdens een reis naar Istanbul, waar Jasper Verhulst verliefd werd op het Turkse geluid uit de jaren ’70. Eenmaal thuis kan hij het niet laten om zelf te experimenteren en Westerse en Turkse muziek samen te laten smelten. Met een gitarist, drummer en Verhulst zelf als bassist, wordt een mooie basis gevormd. Niet veel later wordt deze aangevuld met Turks-Nederlandse muzikanten. Vanaf dat moment begint het avontuur voor de groep en laat Altin Gün vanaf verschillende podia en festivals het publiek dansen op hun bijzondere muziek.

Wie: Altin Gün
Wanneer: Vrijdag 10 juni, 17.15-19.15
Waar: TWO, Best Kept Secret
Wat: Psychedelica, Folk, Rock

1. Aan de weg timmeren met covers

In de beginjaren van de band staan covers van Turkse nummers uit de jaren ’60 en ’70 centraal, maar geheel op eigen wijze gebracht. Spelen bij 3voor12, optreden op Eurosonic Noorderslag en touren langs een paar kleine buitenlandse festivals geven al een voorproefje van het eigen werk wat zal volgen. Langzaam maar zeker wordt de muziekwereld nieuwsgierig.

Het bekende radiostation KEPX uit Amerika kan niet achterblijven: tijdens het festivalseizoen van 2017 doet de zender verslag in heel Europa. Op Halle de la Courrouze in Frankrijk lopen ze Altin Gün tegen het lijf en biedt de band een unieke kans. Nog vóór de band überhaupt een album op zak heeft, mogen ze voor de Amerikaanse radio een live-sessie opnemen. Inmiddels is die video op YouTube al ruim 4 miljoen keer bekeken en kan dus heel de wereld genieten van Altin Gün!

https://www.youtube.com/watch?v=hEdkTCNCVL0&t=57s&ab_channel=ARTEConcert

2. Altin Gün ‘On’ fire

Na dit stevige begin kan het debuutalbum natuurlijk niet lang uitblijven. Met On steekt de band klassiekers in een nieuw jasje. Op de plaat is een mooie mix te horen van traditionele klanken en moderne geluiden, een balans die Altin Gün perfect weet te vinden. Dit blijkt dan ook een succes: festivalbezoekers weten inmiddels hun weg te vinden naar de shows. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland weet de groep het publiek te betoveren met hun unieke sound.

3. Van de studio naar het podium

In 2022 aangekomen, staat de teller ondertussen op drie langspelers. Altin Gün heeft niet meer het stempel van een beginnende band. Het is zelfs al bijna een naam die niet mag ontbreken in de festivalzomer. Met het loslaten van de kinderwieltjes komen ook zeker wat verwachtingen kijken. Deze waarmaken is wat de band maar al te graag doet.

Met liveshows die bol staan van dansbare muziek, muzikale verhalen en wereldse sferen. Vooral het laatste album Yol is nog weinig live te horen geweest, dus de Amsterdammers staan te springen om daar verandering in te brengen!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.