Opwarmen voor DTRH: Gorillaz brengt nieuwe single ‘Cracker Island’ uit

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Met nog ruim één week te gaan tot hun optreden op Down The Rabbit Hole, brengt headliner Gorillaz vandaag de gloednieuwe track ‘Cracker Island’ uit. Check deze kersverse single hieronder en kom alvast in de stemming voor hun set op de Groene Heuvels!

Samenwerking met Thundercat

Voor hun nieuwste wapenfeit ‘Cracker Island’ werken Damon Albarn en de zijnen samen met de Amerikaanse bassist Thundercat. Hij verscheen onder andere als sessiemuzikant op het album To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar. Daarnaast won hij een Grammy Award voor Best Progressive R&B Album met zijn laatste plaat It Is What It Is uit 2020. Zijn funky bassklanken vormen ook deze keer weer de basis voor een uiterst dansbaar nummer.

Live performance ‘Cracker Island’

Ondanks dat de studioversie van het nummer vandaag pas wordt gedeeld, heeft het grote publiek al eerder kennis kunnen maken met ‘Cracker Island’. De track werd namelijk al voor het eerst live gespeeld op 28 april 2022 in Uruguay en keerde vervolgens terug op vrijwel elke setlist. Zo ook op Primavera Sound en Werchter Boutique. Dit lijkt dus ook een zekerheidje voor het optreden op Down The Rabbit Hole volgende week zaterdag.

Nieuw album: The Static Channel

‘Cracker Island’ is de eerste release voor Gorillaz sinds hun laatste EP Meanwhile in 2021. Daarmee lijkt een nieuwe langspeler in de maak te zijn. Het is de eerste single van een nog te verschijnen album dat naar alle waarschijnlijkheid The Static Channel gaat heten. Het tweede nummer op de tracklist heet ‘Silent Running’ en werd tot nu tot slechts één keer live uitgevoerd.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy