Dit zijn alle winnaars van de Festileaks Festival Awards van 2022

Primavera Sound publiek
Photo credit: Sharon Lopez / Primavera Sound 2022

Festileaks maakt vandaag de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2022 bekend. Voor deze prijzen werden 200 Nederlandse en Europese festivals beoordeeld door het Festileaks-publiek. Onder andere DGTL, Down the Rabbit Hole en Zwarte Cross zitten tussen de winnaars.

Zoals elke zomer beoordelen duizenden festivalbezoekers festivals door heel Europa op zes onderdelen van de festivalbeleving. De Festileaks Festival Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de grootste uitblinkers in deze zes categorieën. Dit zijn de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2022. Klik op een categorie voor de Top 5 en het juryrapport.

Goldband beste festivalact

Naast festivals vielen vorige week ook al artiesten in de prijzen. Goldband werd namelijk door het Festileaks-publiek verkozen tot Festivalact van het Jaar 2022. Een bijzondere en verdiende prestatie na hun enorme ereronde langs de Nederlandse en Belgische festivalweides. De top 3 bestaat verder uit Stromae en Pearl Jam; de volledige top 100 beluister je in de Spotify-playlist. Abonneer je nu en geniet!

Photo: Festileaks

Over de Festileaks Festival Awards

Door middel van rapportcijfers vroegen wij de festivalgangers op 200 festivals verspreid over heel Europa naar hun beoordeling in de zes belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, en duurzaamheid. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2022 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Tomorrowland, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.