Advertisement

Pinkpop 2022 is nu al een grote upgrade

Photo credit: Ben Houdijk / Pinkpop 2022

De eerste Pinkpop zonder Jan Smeets, hoe zal dat eruit zien? Anders, kunnen we je vertellen. Het festival heeft een compleet nieuwe indeling gekregen en is naar eigen zeggen ook gemoderniseerd. Maar is dat wel zo? Wij nemen de proef op de som.

De nieuwe stage-indeling

Pinkpop 2022
Photo: Heidi Rijsdijk / Festileaks

We waren even de weg kwijt, maar al gauw wisten we hoe Pinkpop 2022 rolt. Het hoofdpodium (tegenwoordig South Stage genoemd) staat sinds dit jaar pal tegenover het tweede podium: de IBA Parkstad Stage. Een hele sterke zet voor een festival dat leunt op de kwaliteit van haar line-up. Bezoekers kunnen namelijk van de ene naar de andere grote act lopen, zonder minuten te missen. De grote tent (Tent Stage) heeft de vorige plek van IBA Parkstad Stage ingenomen, waardoor je de twee clashende acts (op de IBA Parkstad- en Tent Stage) gemakkelijk kunt afwisselen. En hadden we het al gehad over dat voorvak bij het tweede podium? Chapeau!

Een Koning in Megaland

Voor wie een centje extra besteden heeft, is Pinkpop er ook op vooruit gegaan. Het festival beschikt namelijk sinds kort over een heus VIP-terras. Dat daarover is nagedacht, blijkt wel uit de video hierboven. Het podium kijkt zowel over de South Stage als de IBA Parkstad Stage uit, dus aan muziek geen gebrek. Daarnaast kent het Wilhelmina Sky Deck een eigen thema: de historische mijnen. Leven als een koning kan nu dus óók op Pinkpop 2022.

Shhhhhht (disco)

Pinkpop 2022
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

Geen zin in het hoofdprogramma maar wel in een feestje? Dat is sinds dit jaar geen enkel probleem op Pinkpop. Op het festival in het Limburgse Landgraaf wordt de hele dag gedanst bij Silent Disco De Stille Jan. Een stel van de meest vermakelijke dj’s van het Zuiden knallen hit na hit recht in je oorschelpen. Vervelen is nu dus écht geen optie meer!

Het ‘hitteplan’

Pinkpop 2022
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

‘Hydrateren kun je op Pinkpop zeker niet leren’, aldus Sonny (26). Dat is inderdaad het minpunt van het festival. Er werd van tevoren een ‘hitteplan‘ aangekondigd, maar daarvan valt weinig te zien. Er zijn op zowel de camping als het festival ellendig lange rijen. En dat heeft ook te maken met het nog altijd bizarre systeem van Pinkpop. Gooi gewoon die kraan open en spuiten met dat water. Aan de andere kant is het festival er wel op vooruit gegaan qua schaduwplekken. Het blijft weliswaar een probleem, maar het is goed om te zien dat eraan gewerkt wordt.

Andere veranderingen

Pinkpop 2022
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Mis je nog iets? Dat kan goed kloppen, want Pinkpop heeft de afgelopen drie jaar niet stilgezeten. Zo zijn de befaamde trappen ingeruild voor een helling (nog steeds zwaar, maar wel minder gevaarlijk), is de muntprijs flink gestegen (wat we ze niet kwalijk kunnen nemen), is de Garden of Love verdwenen en is er een Brand Bier Terras uit de grond gestampt. De beleving op het festival is er daarmee absoluut op vooruit gegaan. Maar als je ziet dat zulke dingen zo makkelijk gaan, waarom blijft de rest dan nog achter? In ieder geval: ga zo door Pinkpop, want wat was het een mooie eerste dag!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.