6 tips die jouw festivalvakantie naar TRNSMT nog beter maken

Photo credit: Ryan Buchanan

De artiesten die TRNSMT ieder jaar naar Glasgow haalt zijn natuurlijk eigenlijk al reden genoeg om een weekendje op vakantie te gaan naar Schotland, maar het festival biedt veel meer dan dat. Dus nog extra reden nodig om de oversteek eens te maken? Dit zijn de 6 dingen die jouw vakantie naar TRNSMT compleet maken!

1. Combineer TRNSMT met een stedentripje Glasgow en/of Edinburgh

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar TRNSMT vindt plaats in een park midden in Glasgow. Ideaal dus als je jouw festivalweekendje wilt combineren met een stedentripje naar een prachtige stad. Wanneer je niet alleen wilt genieten van de beste acts, maar ook nog wat cultuur wilt snuiven, is Glasgow de perfecte plek. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de oude kathedraal van stad, één van de vele brouwerijen die er te vinden zijn of bekijk kunst in het Kelvingrove museum.

En heb je naast het weekend nog een paar dagen extra over? Dan is TRNSMT ook ideaal to combineren met Edinburgh, dat op nog geen uur treinen van Glasgow ligt en waarvan de complete historische binnenstad op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.

Photo credit: Hugo de Boer

2. Maak een ritje in één van de kermisattracties

Je hoeft deze zomer niet te kiezen tussen een weekendje festival in het buitenland of de lokale dorpskermis, want met TRNSMT krijg je het allebei. Een complete hoek op het festivalterrein is namelijk ingericht met kermisattracties, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ritjes kunt maken in de beste rides. Ga bijvoorbeeld in de Booster (je weet wel, zo’n groot ding met twee armen waarvan de kans klein is dat je er compleet gezond uitkomt) of maak een ritje in het enorme reuzenrad, waarvan de karretjes ook nog eens ronddraaien. En ben je na het festival nog niet uitgedraaid en gezwaaid? Niet getreurd, want in Glasgow zelf vind je tijdens het festival nog veel meer kermisattracties!

Photo Credit: Hugo de Boer

3. Scoor een nieuwe outfit bij de clothing swap

Een festival in Schotland zou natuurlijk geen festival in Schotland zijn als de bezoekers niet compleet opgedoft het terrein op zouden komen. De Schotten halen letterlijk alles uit de kast, waarbij neon, glitters, visnetten en matching sets de boventoon voeren. Maar deze outfits moeten natuurlijk ook nog ergens vandaan komen, en hoe doe je dit nou beter dan via een clothes swap? Op TRNSMT kun je jouw eigen fashion items waar je graag vanaf wilt ruilen tegen gloednieuwe fitjes van andere bezoekers.

TRNSMT clothes swap
Photo Credit: Hugo de Boer

4. Haal een echt McDonald’s frietje op het terrein

Na een hele dag festivallen, dansen en drinken is er natuurlijk niets lekkerder dan een vette hap. En waar je normaal na het festival misschien de stad in gaat om vervolgens in een overvolle friettent of kebabzaak te belanden, is dat op TRNSMT niet nodig. Hier vind je namelijk een heuse McDonald’s, gewoon op het festivalterrein. Dus als je zin hebt in een frietje, kipnuggets of een McFlurry, hoef je slechts een paar stappen te zetten naar de #FancyAMcDonald’s. Maar zorg er wel voor dat je een beetje op tijd bij bent, want de kraam is ontzettend populair en verkoopt de meeste dagen snel uit.

Photo Credit: Hugo de Boer

5. Ga dansen bij de Boogie Bar

De headliners van TRNSMT staan dan wel op de main stage, maar bij de Boogie Bar is het het hele weekend lang minstens net zo druk. De hele dag door draaien dj’s – waarvan veel uit Glasgow en omgeving – sets vanuit een zeecontainer. In een andere container hiernaast is de bar te vinden, en met de combi van deze twee heb je natuurlijk weinig anders meer nodig om een leuke dag te hebben. Soms duurt het even voor je de rij door bent om binnen te komen, maar als je eenmaal aan het dansen bent blijkt dit het meer dan waard!

TRNSMT Boogie Bar
Photo Credit: Michael C Hunter

6. Dans nog even verder bij de officiële aftershows

TRNSMT is iedere avond om 23 uur afgelopen, maar niet getreurd. Voor de nachtuiltjes die nog niet naar bed willen is het namelijk echt niet alleen maar uitzitten tot de volgende dag begint. Iedere avond vinden er namelijk officiële afters plaats tot 4 uur ’s nachts. Deze vind je in de clubs The Garage, Cathouse en AXM, en op vertoon van je TRNSMT ticket mag je er gratis naar binnen. Daarnaast is er op vrijdag een extra feestje in King Tuts, waar op donderdag ook de officiële pre-party plaatsvindt. Ideaal dus voor als je al een dagje eerder in Glasgow aankomt!

TRNSMT aftershows
TRNSMT Logo

TRNSMT 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk
Datum 8-10 juli 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.