He’s back: Paolo Nutini weer op festivals in 2022!

Paolo Nutini
Paolo Nutini, @Kamiel Scholten Fotografie

Paolo Nutini gaat eindelijk weer optreden! Na 7 jaar afwezigheid is hij vanochtend aangekondigd voor het Schotse TRNSMT Festival 2022. De deur voor andere festivals staat daarmee ook wagenwijd open.

Het is alweer van 2015 geleden dat we Paolo Nutini zagen, toen op Lowlands. Er waren gedurende de jaren wel wat sporadische kleine optredens, maar echt grote club- of festivalshows bleven uit. Tot nu dus!

Paolo Nutini is namelijk één van de headliners van TRNSMT Festival 2022. Daarmee is de langverwachte terugkeer van de populaire artiest een feit. Of er ook nieuwe muziek in de pijplijn zit is niet bekend, maar ligt in de lijn der verwachting.

TRNSMT Festival 2022 kondigde vandaag ook onder andere The Strokes, Lewis Capaldi, Foals en Fontaines D.C. aan. De ticketverkoop start vrijdag en afgelopen weekend zagen we al dat TRNSMT Festival erg de moeite is. Het festival vindt in 2022 plaats van 8 tot 10 juli in Glasgow, Schotland. Dat is vlak na Rock Werchter en gedeelde acts zijn daarmee zeer goed denkbaar.

Paolo Nutini

Paolo Nutini is een Schotse zanger met Italiaanse roots. Hij brak in 2007 door met ‘Jenny don’t be Hasty’ en ‘New Shoes’ van zijn debuutalbum These StreetsInmiddels staat de songwriter op drie albums. Nutini stond in 2015 voor het laatst op het festivalpodium in Nederland en België. Toen speelde Nutini nog op Lowlands en Pukkelpop. Een jaar eerder deed hij Pinkpop en Rock Werchter aan.