Gerucht: Het ziet er goed uit voor de show van Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter 2022

(c) Joris Bulckens

Het was lastig slapen afgelopen nacht. Vrijdagochtend werd bekend dat Red Hot Chili Peppers hun optreden in Glasgow die avond moesten afzeggen vanwege ziekte. Sindsdien is de grote vraag: gaat de show op de zondagavond van Rock Werchter 2022 door?

Het Belgische festival hoopte in eerste instantie op vrijdagmiddag al met uitsluitsel te komen, maar moest in de avond daar op terugkomen: het laat nog even op zich wachten. Twee bronnen geven zaterdag aan dat de show door zal gaan.

Dimitri Strobbe, bestuurslid bij de Antwerpse concertvenue Ancienne Belgique, geeft aan Peppers-drummer Chad Smith te zijn tegengekomen. Hij heeft hem verzekerd: de show gaat door. Dimitri mocht dat nieuws al vertellen op Studio Brussel, en plaatste het ook op zijn Twitteraccount.

Ook een doorgaans goed ingelichte bron op het Festileaks Festival Forum zegt dat de lichten op groen staan. De user ChiquiteChaser reageert: ‘Het klopt, ze spelen.’

Het blijven (slechts) geruchten, maar daarmee ziet het er goed uit voor de doorgang van de show van Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter 2022. Er mag hoop zijn.

We houden je op de hoogte.

[awards festival=’Rock Werchter’]

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.