Advertisement

5 geweldige, niet-muzikale hoogtepunten van Down The Rabbit Hole dag #1

Down The Rabbit Hole 2022 is aan! Op de Groene Heuvels schijnt een zonnetje. En hoewel het live-muziekprogramma wat is aangepast door wat afzeggingen, is de pret overal voelbaar. Het is een beetje gek om te zeggen. Maar zélfs als je niet van live-muziek houdt, kun je je hier geweldig vermaken. We lichten dagelijks 5 niet-muzikale hoogtepunten van Down The Rabbit Hole voor je uit.

Wie eerder op Down The Rabbit Hole is geweest, weet dat dit festival meer is dan muziek, lekker eten en fijn publiek. De sfeer wordt namelijk ook bepaald door het speelse terrein en de vele facetten van de kleurrijke randprogrammering. Kunst bekijken, buitenspelen, workshops bezoeken, het kan allemaal dit weekend. Wij gaan elke dag op onderzoek uit en lichten elke dag 5 onderdelen uit van de niet-muzikale programmering van het festival.

niet-muzikale hoogtepunten dtrh
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

1. Je eigen kunstwerk maken én exposeren bij De Bermuda

Wanneer je van de camping naar de festivalpoort loopt, van je aan de linkerkant al een glimp op van een houten achtbaan. Nieuwsgierigheid leidt ons dan ook meteen na binnenkomst naar De Bermuda, een splinternieuw stukje terrein van Down The Rabbit Hole. In de driehoek rondom de REX is daar o.a. ‘Gouden Bergen’ van kunstenaar Oscar Peters te vinden. Een grote houten artcoaster waarin je allerlei kunstwerkjes zoevend achtbaanrondjes ziet maken.

En wat blijkt: die kunstwerkjes worden gemaakt door festivalgangers! Knutsel je eigen kunstwerk met behulp van een team die voor je klaar staat. Om vervolgens deze te ‘exposeren’ middels een dollemansrit op de houten achtbaan.

dtrh 2022 randprogramma
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

2. Vintage shoppen op de Rabbit Bazar

Ook shopgrage festivalgangers komen aan hun trekken tijdens Down The Rabbit Hole 2022. Wanneer je de Bermuda verlaat en naar de dichtsbijzijnde muntverkoop afloopt, vind je daar de Rabbit Bazar! Dé plek om lekker te struinen voor tweedehands kleding, leuke souvenirs en hebbedingetjes. 

niet-muzikale hoogtepunten dtrh
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

3. T-shirts zeefdrukken op het Idyllisch Veldje

Het open-air atelier van Los Conejos Bravos staat ook dit jaar weer op het Idyllisch Veldje. Het programma voor het weekend staat met de hand op een bord geschilderd. Bovenaan prijkt: een Zeefdruk Workshop. Je kunt hier eigenhandig je shirt, rok, ondergoed, hoed etc pimpen met o.a. DTRH design. Dan kun je met een trui van je lievelingsfestival rondlopen, zonder bij de officiële Rabbit Merch-stand te zijn geweest.

Ook kun je hier meewerken aan een mega-houtsnede, die op zondag geprint gaat worden. Wij zijn echter het meest benieuwd naar het laatste onderdeel op het aankondigingsbord (wellicht nog terug te zien in de verslagen van zaterdag en zondag): de Piemelkoekjes Bakkerij!

4. Leren dansen met Everybody Dance Now in The Swamp

Het blokkenschema leert ons dat The Swamp dagelijks start met ‘Everybody Dance Now’. We namen een kijkje en belandden in een dansworkshop. Speciaal voor mensen met én zonder beperking, iedereen is welkom. En iedereen voelde zich welkom en gooiden enthousiast de handjes in de lucht.

niet-muzikale hoogtepunten dtrh

5. Squad selfies maken bij KiNK op de Hotot Hill

Onze vrienden van KINK doen het hele weekend vanuit hun studio op Hotot Hill uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2022. Met livesessies, sfeerverslagen en een terras vol zitzakken is dit een heerlijke plek om te chillen. Ook een ideale plek om je vrienden weer terug te vinden na een optreden op de Hotot. En als je dan toch weer compleet bent, maak je natuurlijk even een squad selfie bij de KINK photobooth!

Mis niks van DTRH22

Festileaks doet uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Beuningen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.