4 zonnige, niet-muzikale hoogtepunten van Down The Rabbit Hole dag #2

Down The Rabbit Hole 2023 programma
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De tweede dag van Down The Rabbit Hole 2022 is in volle gang en dankzij het zonnetje is het heerlijk toeven op De Groene Heuvels. Hoewel het live-muziekprogramma wat is aangepast door wat afzeggingen, worden de vervangende acts met open armen ontvangen. Het is een beetje gek om te zeggen. Maar zélfs als je niet van live-muziek houdt, kun je je hier geweldig vermaken. We lichten dagelijks de niet-muzikale hoogtepunten van Down The Rabbit Hole voor je uit.

Wie eerder op Down The Rabbit Hole is geweest, weet dat dit festival meer is dan muziek, lekker eten en fijn publiek. De sfeer wordt namelijk ook bepaald door het speelse terrein en de vele facetten van de kleurrijke randprogrammering. Kunst bekijken, buitenspelen, workshops bezoeken, het kan allemaal dit weekend. Wij gaan elke dag op onderzoek uit en lichten elke dag een aantal onderdelen uit van de niet-muzikale programmering van het festival.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

1. Chillen of zwemmen bij De Waterkant

Het kwik is vandaag gestegen naar 25 graden in Beuningen en daar wordt ruimschoots van genoten. De dag wordt door velen gestart met een duik in het meer vanaf de camping. Om vervolgens met badkleding en slippers zich naar het festivalterrein te begeven. Bij De Waterkant is het goed toeven. Of je nu lekker in slaap valt op het strand of met al je hele vrienden op een roze flamingo gaat dobberen.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

2. Roeien naar een onbewoond eiland bij The Surf Shack

Voor de festivalgangers die graag wat actiever blijven in de buurt van zon en water, is er de Surf Shack. Deze editie kun je daar middels een opblaasroeiboot richting een onbewoond eiland varen. Neem niet al te veel vrienden mee, want het eiland is niet heel groot. Er staat welgeteld 1 palmboom op het kleine oppervlak en wellicht dat er nog 3 paar voeten bij passen. Ach wat maakt het uit, het water in als alternatief zorgt voor de nodige verkoeling.

Fuze Tea
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

3. Festileaks Community Meet-up bij Fuze Tea Island

Festileaks is een platform dat drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen. We vinden het super leuk om onze mede-festivalgangers te ontmoeten en daarom organiseren we met veel plezier Festileaks Meet-Ups op de grote festivals in Nederland en België.

Op Down The Rabbit Hole zagen we elkaar bij Fuze Tea Island en wat was het fijn om elkaar na 3 jaar weer terug te zien op festivalgrond. We recenseerden samen – voorzichtig – wat we tot nu toe zagen op het festival en wisselden wat tips uit over wat nog staat te gebeuren. En natuurlijk is er die altijd beruchte – maar minstens net zo legendarische – groepsfoto!

Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

4. Biertjes drinken – uit glas – op het zonnige Bierlokaal terras

Hoewel we bier drinken uit een plastic festivalbeker gemist hebben, is het ook heel fijn dat we dit op het festival kunnen afwisselen met speciaalbier uit een glas. Op The Swamp – naast The Steamer Club – is er een ruim terras ingericht: Het Bierlokaal. Hier heb je een ruime keuze uit diverse speciaalbiertjes van o.a. Brand en Oedipus. Na een stevig ontbijt te hebben gehad, is dit terras toch wel de ideale kick-start van het middagprogramma!

Mis niks van DTRH22

Festileaks doet uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Beuningen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.