10 redenen waarom je Untold in 2023 niet mag missen

Untold arena 2022 main stage
Photo credits: Untold Festival

Vorig jaar mochten we het onvertelde verhaal van Untold Festival al meemaken. Het was in 2021 een van de weinige festivals die wél door kon gaan met (strengere) coronaregels. Dit jaar vond de 7e editie van het Roemeense muziekfeest plaats, wederom in het hartje van Cluj-Napoca en wel op haar vaste datum in de zomer – het eerste weekend van augustus – 4 tot en met 8 augustus 2022. Waarom je de volgende editie sowieso niet mag missen? Lees snel verder!

1. Goede bereikbaarheid

Untold 2022 vlucht
Photo credits: Monique Biermans

Cluj-Napoca heeft een eigen airport. Het is een klein, idyllisch stadje met ongeveer 325.000 inwoners. Vanuit Nederland en België ben je er (vaak relatief goedkoop met bijv. WizzAir) in zo’n 2 tot 3 uurtjes per vliegtuig. Na aankomst ben je al binnen 20 minuten van de luchthaven Cluj-Napoca in hartje centrum. Ideaal dus!

2. Heerlijke temperatuur

Publiek untold 2022
Photo credits: Julien Duval – Untold Festival

Begin augustus is het overdag in Cluj-Napoca zo’n 30 graden. ‘S nachts rond de 18. Aangezien Untold later op de dag en vooral ‘s nachts plaatsvindt, is het heerlijk weer om lekker te dansen. Vergeet vooral niet om naast je zomerse festivaloutfits ook een trui of een jasje mee te nemen. De meeste stages zijn buiten, maar er is ook een indoor podium.

3. Dansen tot in de vroege uurtjes

Untold 2022 publiek sfeer
Photo credits: Untold Festival

Op zusterfestival Neversea 2022 zagen we al dat dit de norm was: acts tot in de late uurtjes oftewel vroege ochtend. Tijdens Untold wordt er het maximale uitgehaald, de laatste act stopt namelijk pas om 08 uur(!) in de ochtend. Nu begrijpen we heel goed waarom het festival pas later op de dag begint, het gaat ook tot héél laat door.

4. Prachtige decoratie

Untold 2022 - randprogrammering entertainer
Photo credits: Julien Duval – Untold Festival

De gedetailleerde aankleding van het terrein zorgt ervoor dat je in een regelrecht sprookje stapt. Je denkt bijna dat je in Disneyland zit, zo betoverend. Aan elk detail is gedacht, zelfs de eetkramen zijn omhuld in fantasierijke aankleding. Er lopen entertainers rond in mooie kostuums, er hangen lichtsnoeren op tussen de bomen in het park en er zijn genoeg mooie instagrammable plekken voor die ene leuke foto.

5. Lichtspektakel en vuurwerk

Untold Mainstage 2022 vuurwerk
Photo credits: Alive Coverage – Untold Festival
ezgif.com gif maker
By Monique Biermans

‘S avonds komt het hele terrein tot leven door het gebruik van ontzettend veel lichtinstallaties. Een goede lichtshow zorgt ervoor dat de act echt tot zijn recht komt. Bizar wat de impact van licht is tijdens een optreden. Deze missie is bij Untold absoluut geslaagd. Vuurwerk is ook een belangrijk element en daar is absoluut geen gebrek aan. De ene na de andere vuurwerkpijl zorgt ervoor dat de lucht boven het park kleurrijk oplicht.

6. De beste muziek van over de hele wereld

Anne-Marie | Photo credits: Monique Biermans

Elektronische muziek voert de boventoon op het festijn, zo kon er tijdens de 7e editie in 2022 gedanst worden op de beats van o.a. Steve Aoki, Above & Beyond, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, David Guetta en Major Lazer. Niet alleen werden de bekende dj-acts geboekt, ook enkele pop en R&B helden passeerden de revue waaronder Anne-Marie, J Balvin, Inna en G-Eazy. Sta je open voor Roemeense artiesten? Die vind je ook op Untold. o.a. B.U.G. Mafia en Damian & Brothers kon je tijdens deze editie bewonderen.

7. Storystelling op de mainstage

Untold Mainstage 2022 vuurwerk
Photo credits: Julien Duval – Untold Festival

Laat je meeslepen in een magisch verhaal op de mainstage, waarbij elke act op een betoverende wijze wordt aangekondigd. Over het hele weekend wordt je dit jaar meegenomen in het thema ‘Temple of Luna’, waarin – volgens het verhaal – de tovenaar hulp nodig heeft om de wereld te redden. Hij wordt bijgestaan door 5 artefacten, waarmee de bezoekers zich kunnen identificeren. Een van deze artefacten is ‘The Order of the Dragonfly’, voor hen die alles uit hun leven willen halen en er volop van geniet. De mysterieuze stem die uit de speakers galmt en het verhaal vertelt, creëert een extra dimensie en zorgt voor kippenvel.

8. De variëteit aan eten en drinken (en de prijs!)

Food Court - Untold 2022
Photo credits: Monique Biermans

Festivallen an sich is al redelijk duur, maar als dan ook nog de prijzen van de consumpties meevallen, is dat natuurlijk mega fijn! Geniet van een halve liter ijskoud bier voor maar €2,85 of een lekkere cocktail voor €5,70. Benieuwd naar de beste gerechten en wat dit kost? Lees het hier.

9. De randprogrammering

Untold 2022 - fashion point - mode
Photo credits: Monique Biermans

Al dat gedans is ook niet alles, er zijn namelijk genoeg andere avonturen te beleven op het terrein. Laat je haar en make-up doen, ga shoppen bij Roemeense designermerken als My Simplicated, Hamza en Retro Future Babe, neem een nep-tattoo of ga een rondje mee in het reuzenrad. Er is bizar veel leuks te doen.

10. De locatie: Parcul Central Simion Bărnuțiu

In het hartje van Cluj-Napoca verscholen in een park vind je de 8 verschillende podia. Het weekendfestival heeft geen festivalcamping maar is omringd door diverse hotels op loopafstand waar je via hun website speciale hotelpakketten kunt boeken. Tijdens de laatste editie kon je zelfs overnachten in een tiny house middenin het park, zie hierboven, perfect voor de full experience!

Untold Festival Logo

Untold Festival 2022

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 4-7 augustus 2022
Line-up
J Balvin
Hardwell
Tickets Niet meer beschikbaar.