AC/DC terug met nieuw album ‘Power Up’

1100

AC/DC is terug van weggeweest! Na jaren van persoonlijke tegenslagen en ledenwisselingen komt de Australische band met het nieuwe album Power Up.

Afgelopen maand brachten de heren uit Sydney voor het eerst sinds 2014 weer een nieuwe single uit, wat de komst van het nieuwe album aankondigde. Na jaren van rampspoed lijkt Power Up een van de meest onverwachte albums van 2020 te worden.

Originele bezetting

Met zanger Brian Johnson en drummer Phil Rudd er weer bij heeft AC/DC in nagenoeg de originele bezetting kunnen werken aan het album. Rudd werd in 2014 gearresteerd en verzeilde vanaf dat moment in verschillende rechtszaken. Hij werd ervan verdacht een moord te beramen en kreeg bovendien een veroordeling wegens drugsbezit. Vervolgens moest ook Johnson in 2016 noodgedwongen stoppen bij de band als gevolg van ernstige gehoorschade. Hij kreeg het dringende advies om enkele jaren rust te nemen. In 2017 overleed oprichter en gitarist Malcolm Young en hij is daarmee nu de enige die echt ontbreekt. Power Up geldt dan ook als een eerbetoon aan hem. Veel tracks op het album zijn nog door Malcolm Young geschreven.

Nieuwe tournee

In een interview geeft gitarist Angus Young aan dat er vooralsnog geen plannen zijn voor een grote tour rondom Power Up. Wel is er in een eerder stadium gesproken over enkele losse optredens. De coronapandemie heeft die plannen voorlopig echter in de ijskast gezet.

AC/DC

https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

AC/DC is een van de meest succesvolle hard rock bands aller tijden. De Australische legendes zijn de bedenkers van ‘Highway to Hell’, ‘T.N.T’ en ‘Thunderstruck’. Ze staan bekend om hun fantastische live optredens en zijn niet weg te denken uit de rockcultuur. In hun 45-jarige bestaan hebben ze maar liefst 17 studio-albums uitgebracht. Het vorige album, Rock or Bust, werd uitgebracht in 2014. In 2016 was de band het laatst te zien in Nederland met de Rock or Bust World Tour.

Sindsdien zijn er steevast geruchten over een reünie die ook een nieuw album moet voortbrengen. Ook werd er in 2019 én 2020 gesproken over een nieuwe tournee van de band.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.