AC/DC terug met nieuw album ‘Power Up’

AC/DC is terug van weggeweest! Na jaren van persoonlijke tegenslagen en ledenwisselingen komt de Australische band met het nieuwe album Power Up.

Afgelopen maand brachten de heren uit Sydney voor het eerst sinds 2014 weer een nieuwe single uit, wat de komst van het nieuwe album aankondigde. Na jaren van rampspoed lijkt Power Up een van de meest onverwachte albums van 2020 te worden.

Originele bezetting

Met zanger Brian Johnson en drummer Phil Rudd er weer bij heeft AC/DC in nagenoeg de originele bezetting kunnen werken aan het album. Rudd werd in 2014 gearresteerd en verzeilde vanaf dat moment in verschillende rechtszaken. Hij werd ervan verdacht een moord te beramen en kreeg bovendien een veroordeling wegens drugsbezit. Vervolgens moest ook Johnson in 2016 noodgedwongen stoppen bij de band als gevolg van ernstige gehoorschade. Hij kreeg het dringende advies om enkele jaren rust te nemen. In 2017 overleed oprichter en gitarist Malcolm Young en hij is daarmee nu de enige die echt ontbreekt. Power Up geldt dan ook als een eerbetoon aan hem. Veel tracks op het album zijn nog door Malcolm Young geschreven.

Nieuwe tournee

In een interview geeft gitarist Angus Young aan dat er vooralsnog geen plannen zijn voor een grote tour rondom Power Up. Wel is er in een eerder stadium gesproken over enkele losse optredens. De coronapandemie heeft die plannen voorlopig echter in de ijskast gezet.