Gerucht: Blur wil weer bij elkaar komen voor 30 jaar Parklife

Blur

Over twee jaar is het drie decennia geleden dat Blur met het kenmerkende “Oi” een nummer aftrapte, wat tevens zorgde voor de albumtitel; Parklife (1994). Dertig jaar geleden en dus tijd voor een feestje? Inderdaad nog een vraagteken, maar wel één gesteld door de ‘Girls and Boys’ van Blur zelf.

Blur ging officieel in 2003 uit elkaar, maar speelde sindsdien toch af en toe een handjevol shows. In 2009, in 2013 en voor het laatst in 2015. Geruchten van een volgende hereniging zijn er in de tussentijd vrijwel continu geweest. Vorig jaar zelfs nog.

Maar als we The Sun mogen geloven, en laten we dat gewoon een keer doen, zijn deze geruchten nu sterker dan ooit. Blur zou zelfs al een datum in Wembley Stadium in Londen geprikt hebben. Daarnaast hebben ze volgens Damon Albarn nieuw materiaal en willen ze samen op de planken staan. Dertig jaar na het iconische album Parklife klinkt als een fantastisch excuus om dat te gaan doen!

Hopelijk besluit de band dan ook eindelijk eens langs te komen in Nederland. De laatste show hier is alweer van 2003 (!) geleden. In 2013 was de band nog wel te zien op Rock Werchter en Sziget als onderdeel van een reünietour langs festivals. Lang genoeg geleden om dat nog eens te herhalen, wat ons betreft!

Damon Albarn

Gelukkig is de dertig jaar voorbij gevlogen. Damon Albarn heeft zelfs deze festivalzomer nog met Gorillaz optredens gegeven op Down The Rabbit Hole en Primavera Sound. In september start de Amerikaanse data van de tour. Daarnaast is er solo werk en speelt hij in The Good, The Bad & The Queen. Dat verzacht de pijn een beetje dat het laatste werk, The Magic Whip, en de laatste tour van Blur alweer zeven jaar geleden is.