Damon Albarn kondigt einde van Blur aan

Øyafestivalen 2023
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Slechts een week na de tegenvallende eerste set op Coachella 2024, kondigt Blur frontman Damon Albarn bij de tweede set op het Amerikaanse festival het hoogstwaarschijnlijke einde van de band aan.

Waar Damon tijdens de eerste set op Coachella nog zijn ongenoegen liet blijken voor het publiek (“You’re never seeing us again!”), deed de frontman daar bij het tweede optreden – in het tweede weekend – nog een schepje bovenop: “In het kader van duidelijkheid en eerlijkheid, is dit waarschijnlijk ons laatste optreden.”

Toch lijkt het schepje erbovenop niets te maken te hebben met het publiek bij de tweede show op Coachella. Waar de band en bezoekers elkaar tijdens het eerste optreden totaal niet wisten te vinden, gaf de zanger de fans tijdens het tweede optreden juist complimenten. En deelde hij tegelijkertijd nog eens een sneer uit naar het publiek bij de eerste show: “Dit is de waarheid van Coachella, toch? De tweede week is voor de muziekfans, mensen die muziek waarderen.”

Of dit ook daadwerkelijk het laatste optreden van Blur was, is nog even afwachten. Damon laat namelijk wel vaker weten dat de band stopt. Zo vertelde hij hetzelfde bij een optreden vorig jaar in Buenos Aires, en riep hij het zelfs al eens in 1999.