Advertisement

Muse in zomer 2023 weer op tour door Europa

Beste Festivalacts Aller Tijden
Photo: Ben Houdijk

Muse gaat in 2023 weer op tour en Europa is in de zomer aan de beurt. Welke festivals op de route van de Britse band staan is nog niet bekend.

Het festivalseizoen van 2022 is nauwelijks afgelopen, maar we kunnen nu al vooruit kijken naar de volgende zomer. Met dank aan Muse-zanger Matt Bellamy. Op Twitter laat hij weten volgend jaar weer te gaan touren. In het voorjaar is de band in Noord-Amerika te aanschouwen, waarna de Britse rockers tijdens de zomermaanden de Europese festivals en concert venues zullen betreden.

Muse stond deze zomer al op enkele Europese festivals zoals Mad Cool, Isle of Wight en Rock Am Ring 2022. Op Nederlandse festivals hebben we helaas niet kunnen genieten van een optreden van de Britse rockband. Wellicht dat Muse in de zomer van 2023 wél een tussenstop maakt in Nederland.

Will of the People

Heel onverwachts komt deze tour niet. Afgelopen vrijdag deelde Muse hun 9e studioalbum, Will of the People, met de wereld. Dat een tournee daarop volgt is niet anders dan gebruikelijk.

Naast de al eerder uitgebrachte singles ‘Won’t Stand Down‘, ‘Compliance’, ‘Will of the People’ en ‘Kill or Be Killed’ bevat de nieuwe plaat nog zes andere tracks. Allemaal met de herkenbare sounds van eerdere hits. Dit omdat de platenmaatschappij in eerste instantie een greatest hits album wilde, maar daar gingen de bandleden niet mee akkoord.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Muse in Carré

Wie een klein jaar wachten te lang vindt, zal kaarten voor het concert van de band in Carré moeten hebben gescoord. De band treedt 23 oktober op in het Amsterdamse theater. Uiteraard is de show al stijf uitverkocht. Hopen op een kaartje via TicketSwap zit er ook niet in. Kaarten zijn gepersonaliseerd en kunnen niet worden doorverkocht.

Wie wel een ticket heeft weten te bemachtigen, kan er zeker vanuit gaan dat de band nieuw werk zal gaan spelen.