Muse keert terug met nieuwe single ‘Won’t Stand Down’

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse keert terug met hun nieuwe single ‘Won’t Stand Down’. Het is het eerste werk van het Engelse rocktrio sinds Simulation Theory uit 2018. Grote kans dat de ‘Beste Festivalact Aller Tijden‘ het nummer live speelt op festivals deze zomer.

The wait is over, Muse is back! En niet in de vorm zoals we die vooral op het laatste album hoorden. Op het laatste album leek de gitaar wat vaker ingeruild te worden voor synthesizers en drummachines. Het nieuwe nummer ‘Won’t Stand Down’ brengt ‘Metal Muse’ terug. Met een loodzware gitaarriff, die doet denken aan eerdere nummers als ‘Stockholm Syndrome’, ‘New Born’ en ‘Assasin’, laat de rockband uit Teignmouth de eerste single van het nieuwe album los. Hieronder is het nieuwe nummer te beluisteren met bijbehorende videoclip.

Festivals in 2022

Muse is een graag geziene band op de festivals. Zo stonden ze in 2019 bijvoorbeeld nog als afsluiter van het festival op Rock Werchter 2019. Ook deze zomer keren de heren terug naar Europa. Zo is het rocktrio onder andere al aangekondigd voor Mad Cool, Isle of Wright, Nova Rock en het nieuwe festival Tempelhof Sounds. Een Nederlandse of Belgische datum is nog niet bekend. De headlinespots op Pinkpop 2022 en Rock Werchter 2022 zijn al vergeven. Zien we ze terug in een zaal of is het wachten voor de band op de aankondiging van Lowlands in februari?

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2022 uit moeten komen.