Taylor Swift kondigt nieuw album aan; eindelijk shows in 2023?

Taylor Swift maakt bekend dat er binnenkort een nieuw album aankomt. Op 21 oktober ziet Midnights het licht. De grote vraag is natuurlijk of deze plaat ook gevolgd wordt door een nieuwe tour.

Tijdens haar overwinningsspeech bij de MTV Video Music Awards laat Taylor Swift weten dat haar 10e album bijna uitkomt. Op Instagram geeft ze meer details. Het nieuwe werk bestaat uit “de verhalen van 13 slapeloze nachten,” geschreven in het midden van de nacht. Op 21 oktober zullen we weten hoe dat precies klinkt.

Nieuwe Taylor Swift shows?

De laatste Europese tour van de pop-koningin was in 2018. Na het uitkomen van Lover stond er een uitgebreide festivaltour gepland voor 2020, inclusief onder andere Mad Cool en Werchter Boutique, maar deze ging om bekende redenen niet door. Hiermee kwam ook de bijzondere headlineshow op Glastonbury te vervallen, waar Swift samen met Paul McCartney ‘Shake It Off’ zou doen.

De geannuleerde festivaltour werd in 2021 en 2022 niet ingehaald. In plaats daarvan focuste de Amerikaanse zangeres zich op het maken van twee nieuwe albums met Aaron Dessner van The National: folklore en evermore. Tel daar Midnights bij op, en Taylor Swift heeft vier nieuwe albums uitgebracht sinds haar vorige tour. Hopelijk is dit genoeg voor nieuwe shows in 2023.