Touraankondiging Beyoncé aanstaande: eindelijk op Pinkpop?

We zijn inmiddels al voorbij halverwege augustus en daarmee komen de eerste geruchten voor nieuwe tournees langzaam los. Beyoncé is de volgende wereldster waarvan we in 2023 op een tournee mogen hopen. Eerder dit jaar gaf de festivaldirecteur van Pinkpop al aan dat Beyoncé hoog op het wensenlijstje staat.

Met het kersverse en spraakmakende album Renaissance onder de arm lag een wereldwijde tournee al in de lijn der verwachting. Queen B deed dat in 2014 en 2016 immers ook met de albums Beyoncé en Lemonade. Om nog een schepje bovenop de nu al gonzende geruchten te doen, verscheen er deze een nieuwe Ticketmaster-pagina genaamd ‘Beyoncé 2022-2023‘.

Het gaat om de Engelse website van Ticketmaster waarop de nieuwe pagina verscheen. Er zijn vooralsnog geen data bekendgemaakt maar de fans zijn er over uit: de aankondiging van de nieuwe tournee is een kwestie van tijd.

Eindelijk in Landgraaf?

Daarmee worden ook de geruchten voor een passage op Pinkpop gevoed. Festivaldirecteur Niek Murray gaf in een interview met 3voor12 aan dat de zangeres hoog op hun lijstje staat. “Dat is een act die we al heel lang willen, ook toen Jan Smeets nog festivaldirecteur was. We hebben de afgelopen jaren wel vaker pop-headliners geprobeerd en Beyoncé zou in dat rijtje fantastisch passen. Het zou geweldig zijn als we haar op Pinkpop krijgen.” Gaat het tijdens Pinkpop 2023 dan eindelijk gebeuren?