Advertisement

Gerucht: Sluit Beyoncé Pinkpop 2022 af?

Press Release

In onze zoektocht naar de derde headliner van Pinkpop 2022 hebben we een nieuw gerucht. Toegegeven: deze is nog weinig concreet, maar toch willen we hem je niet onthouden. Zou de organisatie van Pinkpop in 2022 eindelijk hun ‘droomheadliner’ Beyoncé kunnen strikken?

Kersverse festivaldirecteur Niek Murray van Pinkpop gaf deze zomer nog in een interview met 3voor12 heel subtiel aan dat Beyoncé hoog op het wensenlijstje van Pinkpop staat. “Dat is een act die we al heel lang willen, ook toen Jan Smeets nog festivaldirecteur was. We hebben de afgelopen jaren wel vaker pop-headliners geprobeerd en Beyoncé zou in dat rijtje fantastisch passen. Het zou geweldig zijn als we haar op Pinkpop krijgen.”

Een uitspraak waar we destijds niet heel veel aandacht aan besteedden, maar door nieuwe informatie ineens toch interessant wordt. Het lijkt er namelijk op dat Queen B op tour is in de zomer van 2022! Volgens een bron op het UKMIX Forum zijn er namelijk meerdere data geboekt in de La Défense Arena in Parijs. Dan is het ook in de lijn der verwachting dat er een Nederlandse datum volgt.

“Mooi moment om festivals te doen”

Was de uitspraak van Niek Murray dus misschien minder willekeurig dan we toen dachten, en wist hij al meer over wat er op de achtergrond al in het vat zat? Hij voegde notabene nog toe: “Dit is een mooi moment om festivals te doen. (…) Als de kans er is, zullen we die met beide handen aangrijpen.”

Naast al dat gitaargeweld van Metallica op de vrijdag van Pinkpop en Pearl Jam op de zaterdag lijkt Beyoncé op het eerste oog misschien geen logische headliner voor Pinkpop. Maar niets is minder waar, Pinkpop doet dit de laatste jaren wel vaker. Zo stond in 2017 Justin Bieber op Pinkpop naast Kings of Leon en Green Day. In 2018 Bruno Mars sloot een Pinkpop-dag af met Foo Fighters en Pearl Jam als andere headliners dat jaar. En in 2020 zou Post Malone de headliner zijn op zaterdag, al ging dat niet door vanwege de coronapandemie.

Beyoncé is één van de grootste artiesten op aarde. Het zou dan ook een enorme klapper zijn als Pinkpop haar weet te strikken voor de 51e editie. In 2018 stond ze voor het laatst in Nederland en België.

Naast Beyoncé zijn er nog meer kanshebbers voor de derde headlinerspot op Pinkpop 2022. Wil je meespeculeren over alle geruchten rondom Pinkpop 2022? Check dan het Pinkpop Forum op het Festileaks Festival Forum!