Gerucht: Sluit Beyoncé Pinkpop 2022 af?

5277
Press Release

In onze zoektocht naar de derde headliner van Pinkpop 2022 hebben we een nieuw gerucht. Toegegeven: deze is nog weinig concreet, maar toch willen we hem je niet onthouden. Zou de organisatie van Pinkpop in 2022 eindelijk hun ‘droomheadliner’ Beyoncé kunnen strikken?

Kersverse festivaldirecteur Niek Murray van Pinkpop gaf deze zomer nog in een interview met 3voor12 heel subtiel aan dat Beyoncé hoog op het wensenlijstje van Pinkpop staat. “Dat is een act die we al heel lang willen, ook toen Jan Smeets nog festivaldirecteur was. We hebben de afgelopen jaren wel vaker pop-headliners geprobeerd en Beyoncé zou in dat rijtje fantastisch passen. Het zou geweldig zijn als we haar op Pinkpop krijgen.”

Een uitspraak waar we destijds niet heel veel aandacht aan besteedden, maar door nieuwe informatie ineens toch interessant wordt. Het lijkt er namelijk op dat Queen B op tour is in de zomer van 2022! Volgens een bron op het UKMIX Forum zijn er namelijk meerdere data geboekt in de La Défense Arena in Parijs. Dan is het ook in de lijn der verwachting dat er een Nederlandse datum volgt.

“Mooi moment om festivals te doen”

Was de uitspraak van Niek Murray dus misschien minder willekeurig dan we toen dachten, en wist hij al meer over wat er op de achtergrond al in het vat zat? Hij voegde notabene nog toe: “Dit is een mooi moment om festivals te doen. (…) Als de kans er is, zullen we die met beide handen aangrijpen.”

Naast al dat gitaargeweld van Metallica op de vrijdag van Pinkpop en Pearl Jam op de zaterdag lijkt Beyoncé op het eerste oog misschien geen logische headliner voor Pinkpop. Maar niets is minder waar, Pinkpop doet dit de laatste jaren wel vaker. Zo stond in 2017 Justin Bieber op Pinkpop naast Kings of Leon en Green Day. In 2018 Bruno Mars sloot een Pinkpop-dag af met Foo Fighters en Pearl Jam als andere headliners dat jaar. En in 2020 zou Post Malone de headliner zijn op zaterdag, al ging dat niet door vanwege de coronapandemie.

Beyoncé is één van de grootste artiesten op aarde. Het zou dan ook een enorme klapper zijn als Pinkpop haar weet te strikken voor de 51e editie. In 2018 stond ze voor het laatst in Nederland en België.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Naast Beyoncé zijn er nog meer kanshebbers voor de derde headlinerspot op Pinkpop 2022. Wil je meespeculeren over alle geruchten rondom Pinkpop 2022? Check dan het Pinkpop Forum op het Festileaks Festival Forum!

Beyoncé

Naast actrice, ontwerpster en de vrouw van rapper JAY Z is Beyoncé natuurlijk één van de bekendste zangeressen ter wereld. Ze scoorde hits met ‘Drunk In Love’, ‘Irreplaceable’ en ‘Run the World’. De zangeres uit Texas bracht tot dusver 6 studioalbums uit en speelde in 10 films. Vijf jaar geleden was Beyoncé nog in Europa te bewonderen. De zangeres gaf toen ijzersterke concerten in o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Check hier 5 redenen waarom iedereen Beyoncé live wil zien.

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.