Kijk terug: The Script op Pinkpop 2023

The Script op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

We gaan de nazomer in en dat betekent het eind van het festivalseizoen. Niet getreurd: we hebben de mooie herinneringen nog en gelukkig is er ook YouTube. Hiermee kan je je lievelingsacts terugkijken en zo je favoriet kiezen voor de Festivalacts Top 100. Vandaag blikken we terug op The Script op Pinkpop 2023.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Voor de zesde keer mocht The Script op het podium in Landgraaf staan. De heren zijn zeker favoriet op Pinkpop. Het voelde dus vertrouwd, maar deze zesde keer was er ook een groot gemis. In april overleed namelijk gitarist Mark Sheehan. Hoewel hij van tevoren een poosje afwezig was, kwam zijn dood uiterst onverwacht.

Sheehan had gewild dat de band door zou gaan, dus dat is wat ze doen. De mannen brengen op hun eerste eigen festivalshow sinds het overlijden een mooie afwisseling van nieuwer werk en hun bekende hits. ‘The Man Who Can’t Be Moved’, ‘Breakeven’, ‘Hall Of Fame’ en ‘For The First Time’ zorgen volgens de band voor het luidste publiek dat ze op Pinkpop gehad hebben.

Tranen

Halverwege de set neemt zanger Danny O’Donoghue een moment om de fans van The Script te bedanken voor hun steun. Dan start de band ‘If You Could See Me Now’ in. Hiermee brengt de band een ode aan hun overleden gitarist en goede vriend. Tijdens het lied zijn op de schermen beelden van Mark Sheehan te zien. Het gevoelige nummer – nu met extra lading – zorgt dat enkele festivalgangers vooraan een traan wegpinken. De emotionele show op Pinkpop 2023 gaat daarom de boeken in als één van de meest gedenkwaardige optredens van The Script.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.