Advertisement

Geruchten Down The Rabbit Hole 2023: welke acts schitteren op de Hotot?

The Smile op Down The Rabbit Hole 2022
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Waar er een eind komt aan het festivalseizoen, gaat het geruchtenseizoen van start. Ditmaal kijken we welke geruchten Down The Rabbit Hole 2023 voor ons in petto heeft. Met de welbekende vraag: wie kunnen we volgend jaar op de Groene Heuvels verwachten?

Terwijl we ons opmaken voor meerdere maanden aan (voornamelijk) indoor-muziekbeleving, draait de geruchtenmachine inmiddels alweer op volle toeren. Speculaties over de headliners van Graspop, de poster van Rock Werchter en kanshebbers voor Pinkpop worden al volop besproken. En vandaag kijken we naar welke acts onderdeel zijn van de geruchten voor Down The Rabbit Hole 2023.

the 1975
Photo: Ben Houdijk

The 1975

Met nog een kleine maand tot de release van hun vijfde album Being Funny in a Foreign Language is het geen verrassing dat we de Britse band in 2023 weer op podia kunnen gaan zien. Eerder verklapte The 1975-zanger Matthew Healy dat hij en zijn bandleden in februari naar Nederland komen. Dit gaat dus over een zaalshow, maar dat de festivals enkele maanden later aan bod komen, lijkt een logisch vervolg van de tour. Eerder gaf The 1975 al optredens op Pinkpop en Best Kept Secret. Dus wie weet is het in de 2023 de beurt aan DTRH.

Beste Festivalacts Aller Tijden
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Arcade Fire

Een andere kanshebber is Arcade Fire. In het voorjaar van 2022 deelde de Canadese band hun nieuwe album genaamd WE met de wereld. Momenteel zijn ze bezig aan hun Europese tour en de Ziggo Dome staat 28 september op de planning. Eind oktober vliegt de band naar de andere kant van de Noordelijke Atlantische Oceaan om daar hun tour te vervolgen. Wat er in 2023 in de agenda van Arcade Fire staat is nog niet bekend, maar dat de band volgende zomer terugkeert op de Europese festivals is zeker niet ondenkbaar.

Wel is er momenteel nogal wat gedoe rondom zanger Wim Butler. Hij wordt door meerdere mensen beschuldigd van seksueel misbruik. Ondanks dat tourt de band gewoon door. Wat voor nogal wat ophef heeft gezorgd. Zo besloot voorprogramma Feist niet meer mee te gaan. De festivals zullen hierdoor wat voorzichtiger zijn met het boeken van Arcade Fire. Wellicht dat, wanneer er meer duidelijkheid is rondom deze zaak, we ook weten hoe groot de kans is dat we de Canadezen komende zomer op de festivalweides kunnen zien spelen.

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Kendrick Lamar

Hiphop op de Hotot? Waarom niet? Kendrick Lamar is een van de grootste in de hiphopscene. Het mag dan ook geen wonder heten dat de Amerikaan begin oktober voor de tweede keer in de Ziggo Dome staat. Afgelopen zomer was hij, naast een show op Glastonbury, een afwezige in festivalland. Het wordt dus tijd dat Kung Fu Kenny met zijn nieuwe nummers van Mr. Morale & The Big Steppers de festivalweides gaat platspelen. En dus ook genoeg reden om Kendrick Lamar onder de geruchten van Down The Rabbit Hole 2023 te scharen.

Rosalía
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Rosalía

Na haar fantastische optreden tijdens Down The Rabbit Hole 2019 kunnen we niet wachten op de terugkeer van Rosalía. Ook zij kwam dit jaar met een nieuwe plaat, het geprezen MOTOMAMI. Nieuwe muziek met wat meegebrachte Spaanse zon op een zomeravond van Down The Rabbit Hole? Klinkt als een heerlijke combinatie. De vraag is wel of de organisatie Rosalía al als headliner durft te programmeren. De vorige keer stond ze namelijk een stuk vroeger op de dag in de Teddy Widder; kan ze die sprong naar headlinerstatus waarmaken?

Photo: Ben Houdijk

Florence + The Machine

Een andere act voor de geruchten van Down The Rabbit Hole 2023 is Florence + The Machine. De Britse band bracht dit jaar hun vijfde plaat Dance Fever uit en stond afgelopen zomer op meerdere festivals. Nederland werd echter overgeslagen. Daarom is nu de hoop op 2023 gevestigd. Waarom Florence Welch en haar band een goede headliner zou zijn op het festival in Beuningen? De bezoekers leken afgelopen jaar al flink besmet te zijn geraakt door de dance fever. Dus samen met hun nieuwe album lijken Florence + The Machine en het DTRH-publiek een gouden combinatie.

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Arctic Monkeys

Mogen we even dromen? Arctic Monkeys op Down The Rabbit Hole 2023. Het lijkt misschien wat hoog gegrepen, maar waarom niet? De mannen uit Sheffield brengen binnenkort hun nieuwe album The Car uit en zullen deze plaat uiteraard ook op de festivalweides ten gehore willen brengen. Afgelopen zomer waren The Monkeys nog op Lowlands te zien. Doen ze in 2023 een klein stapje terug van de Alpha naar de Hotot?

Lorde

Lorde was op slechts enkele festivals te zien afgelopen festivalseizoen. De zangeres uit Nieuw Zeeland, die zichzelf na haar optreden op Primavera Sound een ware pop-koningin mag noemen, brak een kleine tien jaar geleden door met haar debuutalbum Pure Heroin. Hits als ‘Royals’, ‘Team’ en ‘Tennis Court’ worden vandaag de dag nog van a tot z meegezongen. Maar ook haar laatste album Solar Power, dat in 2021 uitkwam, werd uitstekend ontvangen op de festivalweides. Meezingen met Lorde op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole 2023 terwijl we de laatste solar power van de dag absorberen? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Photo: Danny Clinch

The Killers

Wie altijd al ‘Mr. Brightside’ op Down The Rabbit Hole mee heeft willen schreeuwen en het afgelopen editie niet heeft volgehouden tot de late uurtjes met DJ Arnold, moet hopen dat dit gerucht werkelijkheid wordt. The Killers kwamen in 2021 met een nieuw album en hebben een maand geleden alweer nieuwe muziek uitgebracht. De Amerikanen waren op meerdere festivals te zien in de zomermaanden, maar een tussenstop op de Nederlandse festivalweides zat er helaas niet in. Misschien dat we volgend jaar meer geluk hebben. Met de band van Brandon Flowers zou de organisatie van DTRH een headliner van formaat weten neer te zetten.

Stromae op Lowlands 2022
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Stromae

Over headliners van formaat gesproken. Stromae heeft zich afgelopen zomer meer dan bewezen op de verstillende hoofdpodia. De Belg speelde festival na festival plat. Het mag dan ook geen wonder heten als Stromae hoge ogen gaat gooien in de Festivalacts Top 100. Op Lowlands gaf de zanger zelf het beste optreden van het festival. Het enige wat wij ons nog afvragen is of Down The Rabbit Hole klaar is voor de megaproductie van de Stromae. Wij hopen van wel.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Fred again..

Een andere naam die de top 10 van beste optredens van Lowlands 2022 wist te halen is Fred Again... De Britse zanger en producer wist alle festivalvoetjes van de vloer te krijgen de afgelopen maanden. Met zijn corona-knaller ‘Marea (we’ve lost dancing)’, die hij samen met The Blessed Madonna heeft gemaakt, wist hij door te breken bij het grote publiek. Voor volgepakte festivalweides en uitpuilende tenten wist hij de verwachtingen meer dan waar te maken. In november keert de Engelsman terug met een show in de AFAS Live. Dat zou toch een mooi voorproefje zijn voor Down The Rabbit Hole 2023.

Geruchten Down The Rabbit Hole 2023

Wie er daadwerkelijk het eerste weekend van juli naar Beuningen afreist weten we momenteel niet. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks Forum. In het DTRH 2023-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen