Het slotakkoord van de festivalzomer op Lollapalooza Berlin 2022

Lollapalooza Berlin 2022 sfeer
Photo credits: Monique Biermans

Het eind van een epische festivalzomer. We kunnen nu wel écht vaststellen dat deze voorbij is. Lollapalooza Berlin 2022 zorgde voor de laatste fijne momenten op de festivalweide. Ook al staken andere festivals er met kop en schouders bovenuit qua muzikale line-up, de sfeer en de randprogrammering maakten een hoop goed. Is Lollapalooza de waardige afsluiter van een prachtige festivalzomer?

Op een van de meest iconische plekken in Berlijn, namelijk het Olympisch Stadion vond dit jaar in het laatste weekend van september de Duitse editie van Lollapalooza plaats. Het van origine Amerikaanse festival, dat zijn internationale intrede maakte door ook in andere landen evenementen te organiseren, vindt al sinds 2016 in de hoofdstad plaats.

Na het uitzitten van de pandemie mocht ook Lolla Berlin weer plaatsvinden. Met, helaas, geen namen zoals voorheen, geen Foo Fighters, The National of Kings of Leon. Ook de beloofde headliners van de editie van 2020 – die niet heeft plaatsgevonden – bleven uit. Wie er wel waren: Anne-Marie, Milky Chance, Tiësto, Fritz Kalkbrenner en Paolo Nutini, om maar wat mooie namen te noemen.

Paolo Nutini - Lollapalooza Berlin 2022
Photo credits: Monique Biermans / Festileaks

Paolo Nutini is back

Terug van weggeweest, Paolo Nutini, eerder deze zomer stond hij al op TRNSMT 2022. De Schotse zanger met Italiaanse roots brak in 2007 door met ‘Jenny Don’t Be Hasty’ en ‘New Shoes’ van zijn debuutalbum These Streets. Vanaf de start hing iedereen aan zijn lippen en doken er her en der Schotse vlaggen op in het publiek. Ondersteund door psychedelische en kleurrijke visuals speelde hij ook gloednieuwe muziek van het recente album Last Night In The Bittersweet.

Anne-Marie - Lollapalooza Berlin 2022
Photo credits: Monique Biermans / Festileaks

Emotie bij Anne-Marie

In een t-shirt jurk komt ze het podium op en start met een van haar grootste hits ‘Ciao Adios’. Hartverwarmend is het 40-minuten durende optreden van de Britse Anne-Marie. Door verschillende stadia van emoties te gebruiken als verhaallijn kweekt ze herkenbaarheid en empathie. Het voelt alsof je op muzikale wijze deelneemt aan een therapiesessie bij een psycholoog. Haar songs zijn actueel en doeltreffend met thema’s als zelfliefde, body positivity en vervelende ex-vriendjes.

Lollapalooza Berlin 2022 sfeer Swatch Trouwen
Photo credits: Monique Biermans / Festileaks

Niet dansen maar doen!

De randprogrammering is voor Lollapalooza Berlin 2022 een van de hoogtepunten. Zo was er een Vogue competitie op de Fashionpalooza de marktplaza van Lollapalooza –, een speciaal gedeelte voor kinderen genaamd Kidzapalooza, een aantal acrobatische acts en er stonden veel diverse bekende, merkactivaties. Waaronder een chill-out area en reuzenrad van Coca Cola, make-up station van Essence, zitzak-rave bij White Claw Hard Seltzer, trouwen (jawel!) bij horlogemerk Swatch en een rondje rodeo bij jeansmerk Wrangler.

Trouw met je festival crush bij Swatch

Op Lolla kon er getrouwd worden bij de stand van horlogemerk Swatch. Middels echte (snoep)ringen en trouwgelofte kon je de liefde met je partner of beste vriend bezegelen. Super leuk!

Lollapalooza Berlin 2022 sfeer Wrangler rodeo
Photo credits: Monique Biermans / Festileaks

Rodeoritje en customize kleding bij Wrangler

Een ritje op de rodeostier vergt voor menig bezoeker heel wat spierkracht, maar dat werd bij Wrangler op de Fashionpalooza beloont! Bleef je langer dan 3 minuten zitten? Dan kon je een item van Wrangler naar keuze customizen. Voor de strijders die het minder lang volhielden lag een gave tote bag klaar die ook gepimpt kon worden met patches.

Ook al stond Lollapalooza Berlin niet hoog in het lijstje van beste line-ups deze zomer, is er zeker weten een goed feestje gebouwd op het familiefestival bij het Olympisch Stadion van Berlijn. De acts die er stonden waren leuk, er was genoeg heerlijk gevarieerd eten en een hoop andere activiteiten te beleven op het terrein.

Dus vonden we Lollapalooza Berlin een waardige afsluiter? Het was prima om af te kicken, een laatste keer het glas te heffen en liggend in het verse, groene gras met de laatste zonnestraaltjes een festivalfrietje verorberen. Life’s good.

Wat vond jij van Lollapalooza Berlin 2022?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Lollapalooza Berlin 2022! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Locatie
Eten & Drinken
Duurzaamheid