Lollapalooza Berlin 2022 maakt wanstaltige line-up bekend

Lollapalooza Berlin 2022 maakte vandaag de line-up bekend. Laten we het erop houden dat het festival volgens haar fans dit jaar waarschijnlijk niet gaat meedingen voor de Festileaks Festival Award in de categorie Beste Line-up.

Een kleine disclaimer vooraf: misschien is dit affiche voor jou een ware droom en zijn deze namen helemaal je ding. Voor veel fans van het festival is dit niet het geval, zo valt te lezen in de reacties op Facebook. Het lijkt wel of er met een Wrecking Ball over de line-up is gegaan, of eigenlijk juist niet… Opvallende afwezige is namelijk Miley Cyrus, die in 2020 nog prominent de bovenkant van de poster sierde.

Verder is het ook wel ironisch dat het ontbreken van de voor 2020 bevestigde Rage Against the Machine bij fans zorgt voor, jawel, rage against the machine… Even ter verdediging van Lollapalooza Berlin: het is natuurlijk bijna onmogelijk om even elke headliner die voor 2020 of 2021 gepland stond opnieuw te boeken. Maar tegelijkertijd heeft de organisatie met Tiësto nou ook niet per se heel hard gezocht naar een passende vervanger voor de fans van Rage Against The Machine. Ook RATM-support act Run The Jewels keert deze zomer helaas niet terug naar Berlijn. Dat wordt flink duimen voor een wereldact op de plek waar nu “to be announced” op de poster staat.

“Staan er dan helemaal geen mooie namen op het festival?” Natuurlijk wel. Het blijft Lollapalooza. Zo zijn onder andere de spraakmakende rapper Machine Gun Kelly, indie-darling Clairo popster Anne-Marie en terug-van-weg-geweest Paolo Nutini op de poster te vinden. Hieronder is het volledige affiche te zien:

Lollapalooza Berlin 2022 poster

Andere Lollapalooza-edities

Eigenlijk heeft Lollapalooza Berlin 2022 zichzelf in de voet geschoten. De meeste negatieve reacties gaan namelijk over het niet kunnen reproduceren van de 2020- en 2021-affiche. Veel mensen keken ernaar uit om Miley Cyrus en Zack de la Rocha en de zijnen te zien.

Vergeleken met de andere edities van de Lollapalooza-familie is de line-up ook niet heel bijzonder. Zo heeft Lollapalooza 2022 in Chicago bijvoorbeeld Dua Lipa en Metallica. In Stockholm en Parijs zijn onder andere Pearl Jam en Imagine Dragons te zien deze zomer. En zeg nou zelf; in een overvolle festivalzomer is een weekendje thuis kunnen blijven om op te laden ook geen overbodige luxe, toch?

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2022

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 24-25 september 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.