Iron Maiden in juli 2023 naar Ziggo Dome

De Britse metalband Iron Maiden keert in 2023 terug naar Nederland. Op 11 juli geven de legendarische rockers een optreden in Amsterdam. Hun nieuwste langspeler Senjutsu zal tijdens deze show centraal staan.

Daarmee zet de Ed Force One opnieuw koers richting ons land. Iron Maiden kondigt een uitgebreide arenatour aan waarin ook Nederland een België een knallend optreden voorgeschoteld krijgen. De Amsterdamse Ziggo Dome is op 11 juli 2023 het decor van The Future Past Tour. Twee dagen later doen Bruce Dickinson en co. dat trucje nog eens over in het Antwerpse Sportpaleis.

De kaartverkoop voor het optreden in Amsterdam start op donderdag 13 oktober om 10:00. Voor staanplaatsen betaal je een krappe €100,-. Zitplaatsen zijn in twee verschillende rangen verkrijgbaar. Traditiegetrouw neemt Iron Maiden altijd een paar goede support acts mee. Deze zijn echter nog niet bekendgemaakt. Meer informatie over het concert en de kaartverkoop is te vinden op de website van de Ziggo Dome.

Nadruk op Senjutsu en Somewhere In Time

Het lijkt een tournee te worden die er iets anders uit gaat zien als eerdere shows. Iron Maiden geeft aan dat tijdens deze tournee de nadruk ligt op de albums Senjutsu en Somewhere In Time. Het iconische album uit 1986 zal samen met het nieuwe studioalbum als zwaartepunt gelden tijdens de nieuwe optredens. Daarnaast kunnen we ook veel hits uit het uitgebreide oeuvre van Maiden verwachten.

Vooralsnog geen festivals

The Future Past Tour kent vooralsnog voornamelijk losse concerten. Iron Maiden had al een show op Wacken Open Air op de agenda staan in het eerste weekend van augustus, maar verder zijn er geen festivaldata bekendgemaakt. Toch zit dit er wellicht nog wel in! De oplettende fan ziet namelijk dat de band geen Franse show bekendgemaakt heeft. Wel is er nog voldoende ruimte om een spot op het Franse metalfestival Hellfest op te vullen. Wellicht volgen er daarna nog meer festivalshows?

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam