Blur week na Rock Werchter 2023 in Frankrijk

Blur

Het publiek van Rock Werchter vraagt het zich al weken af: keert Blur in 2023 terug naar de Belgische festivalweide? Met nieuwe optredens in Dublin en het Franse Caen behoren de Britten tot een grote kanshebber. Yes it really, really, really could happen!

De succesformatie rondom muzikale duizendpoot Damon Albarn keert in 2023 terug na een jarenlange sabbatical. Vorige week kondigde de groep hun langverwachte terugkeer aan met een optreden in Wembley in Londen. Die show verkocht binnen een mum van tijd uit waarna er een tweede optreden in het stadion gepland werd.

Blur beperkt de terugkeer echter niet tot hun vaderland en gaat ook de rest van Europa trakteren op een reeks optredens. Zo staan er naast de twee optredens in Londen nu ook twee andere data in het tourschema. Op 23 juni geven de mannen een optreden bij het Malahide Castle in Dublin. Een week later maakt Blur ook de gehoopte oversteek naar het vasteland. Op 6 juli staat er een show gepland op het Franse Beauregard Festival.

In de buurt tijdens Rock Werchter

En daarmee is Blur in de buurt tijdens Rock Werchter. Nu de tournee steeds meer vorm krijgt kunnen we gaan kijken naar een mogelijke passage in de Lage Landen. De Belgen lijken daarbij goede papieren te hebben doordat het precies tussen de huidige tourdata in valt. Tijdens Rock Werchter 2013 waren ze daar ook al eens te zien en frontman Damon Albarn bewijst met zijn vele bezoekjes aan Werchter dol te zijn op het vierdaagse evenement.

Met onder andere Stromae, Muse, Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age hebben ze in het Belgische dorpje al een indrukwekkende set headliners bij elkaar gesprokkeld. Toch bewijst de affiche van bijvoorbeeld 2013 al dat Rock Werchter geregeld meerdere headliners per dag programmeert. Blur stond dat jaar vlak na Kings of Leon geprogrammeerd. Kan de weide in Werchter zich precies tien jaar na het vorige optreden weer warm dansen met hits als ‘Parklife’ en ‘Girls & Boys’?

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam