Blur bevestigt enorme reünieshow voor 2023

Blur

Woo-hoo! Blur staat in 2023 weer op het podium. Op 8 juli spelen de Britpop-legendes een megashow in het Londense Wembley stadion. Zien we de band binnenkort ook eindelijk weer eens in Nederland en België verschijnen?

De geruchten waren er al een tijdje, maar nu is het definitief: Blur komt volgend jaar weer bij elkaar. Frontman Damon Albarn, gitarist Graham Coxon, bassist Alex James en drummer Dave Rowntree geven alle vier aan ernaar uit te kijken om weer samen te spelen. “We houden erg van deze nummers en we vonden het wel weer tijd om ze te spelen”, aldus Damon.

In Wembley verzorgen slowthai, Self Esteem en Jockstrap het voorprogramma. Tickets voor de reünieshow gaan 18 november in de verkoop. De vorige shows van Blur dateren alweer uit 2015, maar de laatste keer dat de gehele band op het podium stond was een verrassingsoptreden in 2019.

Blur show in de Lage Landen?

Voor de laatste show van Blur in Nederland moeten we een stuk verder terug. Volgend jaar is dat namelijk twintig jaar geleden. In België waren ze iets recenter nog te zien, op Rock Werchter 2013. De show in Wembley zal de enige in Engeland zijn in 2023. Over shows in de rest van de wereld is nog niks bekendgemaakt.

Festivals als Rock Werchter, Pinkpop, Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole vallen in ieder geval vóór het Wembley concert. Het is maar de vraag of de band daarvoor al festivals aandoet. In 2015 stond het viertal wel op een aantal Europese festivals, maar de Benelux werd toen overgeslagen. Hopelijk komt de band eindelijk weer eens een feestje bouwen in de Lage Landen met hits als Parklife, Girls & Boys, Country House en Song 2.

Damon Albarn in andere formaties

Waar Blur de weg naar Nederland dus al een tijdje kwijt is, geldt dat voor Damon Albarn zelf niet. Alleen al dit jaar was hij nog met het Concertgebouworkest, zijn nieuwste soloplaat én Gorillaz in ons land te zien. Met Gorillaz brengt de zanger aanstaande februari een nieuw album uit genaamd Cracker Island. Wat de Blur-reünie betekent voor de tourplannen van Gorillaz is nog afwachten.

Of Blur ook met nieuw materiaal gaat komen is onduidelijk, al werd er wel over nieuw werk gespeculeerd. Het laatste Blur album The Magic Whip is volgend jaar alweer acht jaar oud. Wellicht staat de reünie alvast in het teken van het dertigjarig bestaan van de iconische plaat Parklife in 2024? De band heeft ons in ieder geval het onderstaande filmpje gegeven om alvast in de stemming te komen.